Abramovitsj flyr Arsjavin til London

Vil lure Barca og Real.

(Dagbladet.no): Andrej Arsjavin overbeviste for Russland i EM, og er en av sommerens mest ettertraktede spillere. Både Barcelona og Real Madrid har vært nevnt blant beundrerne, men nå vil Chelsea-eier Roman Abramovitsj sikre seg landsmannen.

Ifølge en kilde i Arsjavins nåværende klubb Zenit St. Petersburg er klubbene kommet så langt at Arsjavin får reise til England for å forhandle med de blå.

- Chelsea har vært i kontakt, en avtale har blitt gjort og Arsjavin vil fly til London for å diskutere betingelsene, sier kilden til Daily Mirror.

Russisk link kan avgjøre

Og nettopp at det er Abramovitsj som vil knytte til seg en russisk landslagsspiller kan bli avgjørende for Arsjavins framtid.

- Han var veldig fristet av å spille i Spania, men føler at engelsk fotball vil passe stilen hans bedre. Og med Roman Abramovitsj involvert, er det en annen kobling og grunn, sier Zenit-kilden.

Ifølge Daily Mirror har Arsjavin en klausul i kontrakten med Zenit om at han kan kjøpes fri for 120 millioner kroner.

Scolari vil skifte ut

ETTERTRAKTET: Andrej Arsjavin scorer mot Nederland i kvartfinalen i EM. Foto: Fabrice Coffrini, AFP/Scanpix
ETTERTRAKTET: Andrej Arsjavin scorer mot Nederland i kvartfinalen i EM. Foto: Fabrice Coffrini, AFP/Scanpix Vis mer

Den nye Chelsea-treneren Luiz Felipe Scolari har allerede varslet store utskiftninger i troppen.

Så langt har portugiserne Jose Bosingwa og Deco blitt hentet til Stamford Bridge i sommer, førstnevnte før Scolari ble klar for klubben.

Didier Drogba har i lang tid snakket om at han ønsker seg bort, og mye tyder på at Jose Mourinho vil hente Frank Lampard til Inter.

Abramovitsj flyr Arsjavin til London
VIL HA RUSSER: Roman Abramovitsj skal ha signalisert til Scolari at han ønsker en russer på laget. Arsjavin er ikke noe dårlig alternativ.