Abramovitsj ga Essien RBK-kjeft

Brukte Sjevtsjenko som tolk mens Mourinho møtte pressen.

• Følg Manchester United - Chelsea direkte klokka 17.00

(Dagbladet.no): Det spekuleres friskt i om utnevningen av Abramovitsj\' personlige venn Avram Grant som ny manager betyr at den russiske milliardæren vil blande seg enda mer inn i sportslige spørsmål.

The Observer forteller i dag at Abramovitsj var på besøk i garderoben etter Rosenborg-kampen. Mens Mourinho var opptatt med pressekonferanse, skal eieren ha gitt Michael Essien slakt for sine taktiske valg med Andrej Sjevtsjenko som tolk.

Foran øynene på hele Chelsea-troppen.

Essien fikk beskjed om at han skulle spilt ballen mer ut på kantene enn inn i midten, der Rosenborg tettet godt igjen.Grant understreket at han vil være sjefen på banen da han ble presentert som ny manager på fredag, men svarte unnvikende da han ble spurt hvem som var den viktigste personen i Chelsea:

- Hør her, eieren gir økonomisk støtte. Jeg kommer ikke til å kommentere dette.

I dag leder israeleren laget i kamp for første gang - mot Manchester United på Old Trafford.

Mourinho gir Terry skylda

BLANDER SEG: Chelsea-eier Roman Abramovitsj ga Michael Essien kjeft for innsatsen mot Vidar Riseth og Rosenborg mens Mourinho var opptatt med pressekonferanse. Foto: EPA/Scanpix
BLANDER SEG: Chelsea-eier Roman Abramovitsj ga Michael Essien kjeft for innsatsen mot Vidar Riseth og Rosenborg mens Mourinho var opptatt med pressekonferanse. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Torsdag rapporterte tabloiden The Sun at en krangel mellom Chelsea-kaptein John Terry og José Mourinho før og etter Rosenborg-kampen tirsdag var en utløsende faktor for managerens avskjed seint onsdag kveld.

Fredag benektet klubbdirektør Peter Kenyon at det var noen som helst sannhet i at en krangel mellom Mourinho og en eller flere spillere lå til grunn for avskjeden.

The Observer skriver imidlertid i dag at Mourinho holder Terry ansvarlig for at han måtte forlate klubben.

Forsinket til oppvarming

Terry har vært regnet som en sentral støttespiller for José Mourinho under portugiserens tid i Chelsea, men en kilde som var tilstede i garderoben før og etter kampen mot Rosenborg avslører nye detaljer om den angivelige krangelen mellom de to.

En halvtime før avspark fortalte Terry en av Mourinhos assistenter at han «hadde noe på hjertet», hevder kilden.

Bare en inngripen fra en lagkamerat skal ha fått Terry på bedre tanker, slik at kapteinen - riktignok noe forsinket - sluttet seg til oppvarmingen sammen med resten av laget.

Svarte ikke på kritikk

Så kom Rosenborgs ledermål der Miika Koppinen kastet beinet fram foran nettopp Terry. I pausa rettet Mourinho direkte kritikk mot Terry, men kapteinen nektet å ta skylda for målet eller i det hele tatt å svare manageren, skriver The Observer.

Tidligere på dagen fikk Terry rede på at Mourinho hadde henvendt seg til klubbens medisinske støtteapparat og spurt om det kunne være fysiske årsaker til at Terry har prestert under pari så langt i sesongen. Terry opererte vekk en skive i ryggen i desember.

Direktør Peter Kenyon ble informert om konflikten, og skal ha lagt den fram for klubbens styre som bevis på at Mourinho hadde mistet tilliten hos nøkkelspillere.

Fikk kjeft av lagkameratene

Den mye omtalte tekstmeldingen fra Mourinho der Terry ble informert om avskjeden, skal ifølge kilden ha inneholdt et sarkastisk takk for at Terry hadde «snakket med klubbens hierarki».

Etter spillermøtet med den nye manageren Avram Grant fredag, innkalte Terry spillerne til et privat møte uten lederne, der Ashley Cole, Didier Drogba og Florent Malouda skal ha stått i spissen for anklager mot Terry for ikke å ha gjort nok for å beholde Mourinho i klubben.

John Terry avslo å kommentere saken i går kveld, skriver The Observer.

TOLK: Andrej Sjevtsjenko måtte oversette da Roman Abramovitsj ville lære Essien hvor han skulle slå pasningene.
BRUDD: José Mourinhos forhold til John Terry er ødelagt, skriver The Observer i dag.