Abramovitsj lokker med bonus på nærmere 100 mill.

Hvis Chelsea tar knekken på Barcelona og vinner finalen.

VIL VINNE: Chelsea-eier Roman Abramovitsj lokker spillerne med en fet bonus dersom de vinner Champions League. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON
VIL VINNE: Chelsea-eier Roman Abramovitsj lokker spillerne med en fet bonus dersom de vinner Champions League. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTONVis mer

Følg Champions League i fotballstudio fra klokka 20.45.

(Dagbladet): Chelsea vant 1-0 mot Barcelona i Champions League-semien forrige tirsdag og returoppgjøret spilles på Camp Nou i kveld.

Chelsea-eier Roman Abramovitsj har helt siden han kjøpte klubben i 2003 siklet etter Champions League-troféet - og nå er russeren bare to kamper unna den våte drømmen.

Først må Chelsea stå imot de regjerende CL-mesterne fra Spania.

For å lykkes med å ta knekken på Barcelona og senere vinne finalen på Allianz Arena i mai, lokker Abramovitsj spillergruppa med en stor bonus.

En bonus på 10 millioner pund (92 millioner kroner) vil bli fordelt blant spillere og trener Roberto De Matteo dersom Chelsea vinner Champions League, ifølge The Sun.

Fordelt i spillergruppa vil hver spiller sitte igjen med rundt 3,2 millioner kroner ved seier i finalen 19. mai.

Manager Roberto Di Matteo sitter på en lønn på rundt 11 millioner kroner i året - og har ifølge den britiske avisa ikke reforhandlet kontrakten etter at han ble ansatt som midlertidig manager etter at André Villas-Boas fikk sparken tidlig i mars.

Tidligere Chelsea-spiller Erland Johnsen mener Barcelona er store favoritter før kveldens kamp.

- Jeg lander på rundt 30 prosent sjanse for Chelsea til å gå videre. Jeg håper de tar bedre vare på ballen enn de gjorde sist. De er nødt til å kjøre overganger, og score minst ett mål. Jeg tror ikke det går å ri på 0-0 i 90 minutter. Derfor blir nøkkelen ikke bare å tenke defensivt, sa Johnsen til Dagbladet tidligere i dag.

PÅ FELTET: Chelsea-manager Robert Di Matteo, Ramires og Didier Drogba. Foto:  REUTERS/Stefan Wermuth
PÅ FELTET: Chelsea-manager Robert Di Matteo, Ramires og Didier Drogba. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer