Abramovitsj marsjerte rett i garderoben etter Chelsea-fiaskoen

Like forbannet som «alle andre».

KJEDELIG CL-START:   Roman Abramovitsj var ikke spesielt fornøyd med det han så på Stamford Bridge i går kveld. Til venstre: Kjæresten Darya Zhukova. Foto: NTB Scanpix
KJEDELIG CL-START: Roman Abramovitsj var ikke spesielt fornøyd med det han så på Stamford Bridge i går kveld. Til venstre: Kjæresten Darya Zhukova. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Basel fra Sveits skulle være overkommelig motstand for Chelsea i går. Det startet også oppskriftsmessig med 1-0, men så fikk laget to blylodd i sekken.

1-2-tapet er behørig omtalt i de engelske avisene i dag. Der kommer det også fram at Chelseas russiske eier, Roman Abramovitsj, tok turen fra VIP-tribunen og ned til garderoben. Han skal ha gitt klar beskjed om at innsatsen ikke var grei.

- Når vi taper, snakker jeg ikke om spillere eller individer. Jeg snakker om mitt ansvar, sa trener José Mourinho etter kampen.

Symbolsk handling Ved å vise ansikt, utøvde Abramovitsj en sterk symbolsk handling. Til syvende og sist er det han som bestemmer om en spiller har en framtid i klubben eller ikke.

Russeren ble observert av Sky Sports Jeff Stelling i det han marsjerte med bestemte skritt mot garderoben.

Tapet for Basel kom på toppen av en svak start i Premier League. Laget tapte 1-0 for Everton i helga, og ligger på sjetteplass.

- Spillerne er dyktige og profesjonelle. De gjør sitt beste hver dag, i hver kamp. Gode tider vil komme, sier Mourinho, ifølge BBC.

Til ro Da portugiseren ble reengasjert i klubben, falt mange Chelsea-hjerter til ro. Klubben vant Champions League i 2012 og Europa League forrige sesong.

Drømmen er at med Mourinho skal Chelsea bli den beste klubben i England og Europa denne sesongen. Hans aura og kraftfulle vesen skal mane spillerne til suksess.

Men foreløpig lar den - suksessen - vente på seg.

- Vi mistet tre poeng som vi må ta tilbake, sier Mourinho.

- Enten så gjør vi det i Basel, i Schalke (Gelsenkirchen) eller i Bucuresti.

* Neste kamp er borte mot Steaua Bucuresti.