Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Abramovitsj samlet styret rett etter sjokktapet. Der fikk Mourinho full støtte

Mourinho fryktet han skulle få sparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

José Mourinho sa han må sparkes for å forsvinne etter tapet for Southampton, men ifølge Daily Mail har styret og klubbens eier, Roman Abramovitsj, bestemt seg for å la Mourinho fortsette i jobben.

Da han ble intervjuet av Sky Sports etter 1-3-tapet hjemme på Stamford Bridge, svarte han med en sju minutter og ti sekunder lang forsvarstale, der han på overraskende vis tok opp spørsmålet om sin egen framtid.

- Løper ikke fra ansvaret - Jeg kan tenke meg hva folk snakker om, så jeg vil gjøre det klart at:

1. Jeg vil ikke løpe fra ansvaret.

FÅR FORTSETTE: Jose Mourinho la ikke skjul på at han fryktet for sparken etter at Chelsea-motgangen fortsatte med 1-3-tapet hjemme mot Southampton i går. Seinere på kvelden kom beskjeden om at han fortsatt hadde styrets tillit. Foto: Dylan Martinez / Reuters / Livepic / NTB Scanpix
FÅR FORTSETTE: Jose Mourinho la ikke skjul på at han fryktet for sparken etter at Chelsea-motgangen fortsatte med 1-3-tapet hjemme mot Southampton i går. Seinere på kvelden kom beskjeden om at han fortsatt hadde styrets tillit. Foto: Dylan Martinez / Reuters / Livepic / NTB Scanpix Vis mer

2. Hvis klubben vil ha meg bort, må de sparke meg. Å bli mester denne sesongen kommer til å bli vanskelig, men jeg er overbevist om at vi vil bli topp fire.

3. Jeg tror klubben står overfor et mulig veiskille i klubbens historie: Hvis klubben sparker meg, sparker de den beste manageren Chelsea har hatt. Sparker de meg sender de et signal om at disse resultatene bare er managerens feil, sier Mourinho.

Vakte oppsikt Den sju minutter lange monologen, hvor Mourinho også gikk i strupen på dommerstanden, og anklaget dem for ikke tørre å gi straffe til Chelsea, vakte oppsikt i fotballmiljæøene.

Erik Thorstvedt sa i TV2 Premier League-studio at Mourinho nå trolig føler at ting er i ferd med å falle fra hverandre.

Chelsea har allerede tapt fire seriekamper denne sesongen, og den regjerende mesteren ligger på en svak 16.-plass i ligaen.

Abramovitsj er kjent som en nådeløs eier, noe Mourinho fikk merke da han ble fjernet i 2007 under sin første periode i klubben.

• Avram Grant, Luiz Felipe Scolari, Carlo Ancelotti, André Villas-Boas og Roberto Di Matteo er andre som tidligere også har blitt sparket av den russiske milliardæren.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!