Abramovitsj stakk av fra Chelsea-kamp

OK for Mourinho.

(Dagbladet.no): Chelsea er ikke vant til å tape. Før 0-2 mot Aston Villa i går hadde José Mourinhos mannskap gått mer enn sju måneder uten nederlag i Premier League.

Kanskje det var derfor Roman Abramovitsj stakk av før kampen var slutt på Villa Park i går.

Ifølge engelske aviser i dag forlot den russiske milliardæren sin plass to minutter før full tid, da Gabriel Agbonlahor satte inn målet som gjorde seieren sikker.

Det spekuleres i at russeren var eitrende sinna på grunn av tapet, men Mourinho har en annen forklaring.

- Kan jeg bebreide ham for å være frustrert? Jeg tror eieren forlater stadion når han har lyst til å dra, sier Mourinho.

- Selv dro jeg for å se England-Tyskland forleden, og jeg dro tidlig fordi jeg ville komme meg unna trafikkorken.

Portugiseren mener Chelsea hadde fortjent ett poeng i går, men ser samtidig at årets Premier League blir tøffere enn før.

- Etter mitt syn er det mange gode lag i ligaen. Det er mange som er blitt bedre bak de fire store, jeg tror det blir mer normalt at topplagene taper kamper og poeng. De andre lagene bruker penger, de kjøper spillere og forbedrer førsteelleverne sine. De er blitt bedre, sier Mourinho.

TØFFERE LIGA: Jose Mourinho trekker fram Villa som ett av mange lag som er blitt bedre i årets Premier League. Foto: Scanpix/Afp
TØFFERE LIGA: Jose Mourinho trekker fram Villa som ett av mange lag som er blitt bedre i årets Premier League. Foto: Scanpix/Afp Vis mer

Han innrømmer at det er vanskelig å svelge et tap, fordi klubben ikke er vant til det.

- Ligaen er åpen. Men uansett, dette er den første helgen i september. Det er spilt fem kamper i Premier League, det betyr ingenting, sier Mourinho.

Han snakket ikke om Ronaldinho, spilleren Chelsea skal ha prøvd å hente før overgangsvinduet stengte. Britiske aviser meldte i helga at Barca-stjernen var Abramovitsjs prosjekt, bak managerens rygg.

- Abramovitsj sa han var interessert i Ronaldinho, til rett pris. Verken Mourinho, Peter Kenyon (direktør) eller andre i Chelsea fikk vite om det før seinere, sier en Chelsea-kilde til The Observer.