Abramovitsj vil stoppe Manchester Citys kjøpefest

Chelsea-eieren klagde til Uefa-presidenten.

BRUKER MILLIARDER PÅ STJERNER: Manchester City-manager Mark Hughes har foreløpig brukt 2,14 milliarder på spillere. Carlos Tevez (t.v) kostet en kvart milliard. Her feirer de spissens mål og ligacupseieren mot Crystal Palace i går kveld. Foto: REUTERS/Jed Leicester
BRUKER MILLIARDER PÅ STJERNER: Manchester City-manager Mark Hughes har foreløpig brukt 2,14 milliarder på spillere. Carlos Tevez (t.v) kostet en kvart milliard. Her feirer de spissens mål og ligacupseieren mot Crystal Palace i går kveld. Foto: REUTERS/Jed Leicester Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Chelsea var den første moderne kjøpeklubben i Premier League. Klubbeier Roman Abramovitsj tok med seg rubelmilliardene sine til Stamford Bridge og vant to ligagull på rappen.

Den russiske oligarsken har ifølge The Guardian brukt mer enn sju milliarder på londonklubben siden overtakelsen i 2003.Nå ønsker han ikke at Manchester Citys eiere fra Abu Dhabi skal gjøre akkurat det samme. De lyseblå fra Manchester rundet to milliarder i spillerkjøp med Lescott-overgangen tirsdag.

Slikt må den oljerike klubben slutte med. Ellers får de ikke delta i Champions League i framtida, selv om de kvalifiserer seg.

Uefa-president Michael Platini la i går fram en plan for å bremse kunstig tilførsel av penger til engelske klubber, og røpet i samme slengen at det skjer med støtte fra Abramovitsj.- Det er hovedsaklig eierne som har bedt oss om å gjøre noe: Roman Abramovitsj, Silvio Berlusconi (Milan), Massimo Moratti (Inter), de ønsker ikke å punge ut lenger, sier Platini til The Guardian.

Får tre år på seg Uefas plan er at alle klubber ikke skal bruke mer enn de tjener. Fra 2012 nektes klubber adgang til de europeiske turneringene dersom kravet ikke innfris.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer