BARE NESTEN: RBKs Per Ciljan Skjelbred blir taklet av Moldes Daniel Berg Hestad under eliteseriekampen mellom Molde og Rosenborg på Aker stadion stadion i går kveld. Men Skjelbred og RBK reiste seg fra snøen og tok alle poengene.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
BARE NESTEN: RBKs Per Ciljan Skjelbred blir taklet av Moldes Daniel Berg Hestad under eliteseriekampen mellom Molde og Rosenborg på Aker stadion stadion i går kveld. Men Skjelbred og RBK reiste seg fra snøen og tok alle poengene. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

- Absolutt ikke skremt av Rosenborg

Molde-kaptein Hestad skulle bare «smurt med noe annet».

||| MOLDE (Dagbladet): En tydelig skuffet Molde-kaptein Daniel Berg Hestad måtte nok en gang stå skolerett for pressen og forklare et hjemmetap for Rosenborg.

Siden 1995 har Molde kun slått Rosenborg hjemme, i serien, én gang. Det var mens både Molde og Rosenborg lå nede med brukket rygg i 2005.

- Jeg er drit lei av å tape hjemme mot Rosenborg, sier Berg Hestad.

Parodi etter pause
Forklaringen på gårsdagens tap er såre enkel i følge veteranen.

- Vi er god i første omgang, men bør holde ledelsen helt til pause. De får et billig mål rett før pause og ett til rett etter. Dette ødelegger alt.

Berg Hestad legger også litt av skylda på værforholdene.

- Andreomgangen ble jo en parodi. Forholdene gagner ikke akkurat våre spillere. Vi burde vært mer kynisk, men det at vi skal underholde sitter nok litt for dypt i ryggmargen på flere av våre spillere. Jeg, for min del, burde ha smurt med noe annet i dag. Snøen samlet seg veldig under skoene, sier moldenseren med et aldri så lite smil om munnen.

Vinner med større effektivitet
Ting kunne dog gått veldig annerledes, skal vi tro den gamle traveren.

- Setter vi sjansene våre i dag så vinner vi. Vi har flere sjanser enn dem og i tillegg er flere av dem veldig store. Vi er dessverre ikke helt på hugget og presterer totalt sett ikke bra nok. På den annen side så synes jeg heller ikke Rosenborg viser veldig mye bra. Jeg er absolutt ikke skremt.

Erkemoldenseren Daniel Berg Hestad har langt fra gitt opp og er klar for harde kamper i jakten på Rosenborg. Ingen hadde fortjent seriegullet mer enn verdensrekordholderen i sølvmedaljer bak Rosenborg (5 i tallet) — og han vet det selv.