ABSURD SKADE: Robert Whittaker fikk aldri gjennomført kampen han hadde drømt om så lenge. I stedet endte han opp på sykehus. Foto: ASANKA RATNAYAKE/REX/SHUTTERSTOCK
ABSURD SKADE: Robert Whittaker fikk aldri gjennomført kampen han hadde drømt om så lenge. I stedet endte han opp på sykehus. Foto: ASANKA RATNAYAKE/REX/SHUTTERSTOCK Vis mer

Absurd skade stoppet UFC-kjempen: - Han kunne dødd

Tittelkampen ble stoppet da Robert Whittaker måtte operere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Robert Whittaker er knust etter at han ble tvunget til å avlyse tittelkampen søndag kveld.

UFC-mesteren skulle forsvare tittelen på hjemmebane i Australia, men en uvanlig skade i magen, som i verste fall kunne kostet ham livet, stoppet Whittaker fra å gå i ringen.

Han skulle møte amerikanske Kelvin Gastelum foran et fullsatt Rod Laver Arena i Melbourne, men endte i stedet opp med å bli hasteinnlagt og operert.

- Tarmen og innvollene hans stakk ut gjennom et hull, forteller UFC-sjef Dana White til AAP i et intervju gjengitt av The Guardian.

- En virkelig absurd skade

Whittaker begynte å få kramper i magen på morgenen før kampen, hadde store smerter og klarte ikke å gå på do. Kort tid etter begynte han å kaste opp, og ble tatt hånd om av UFCs egne leger før han ble fraktet til sykehus.

- De tror han har hatt dette problemet en stund, og at det har gått inn og ut. Det er skummelt å tenke på, men hadde han blitt truffet i magen under kampen, kunne han ha dødd, sier White til Sydney Morning Herald.

Skaden det skal være snakk om, er brokk. Det innebærer at noe av bukhulen kommer ut gjennom en av åpningene i muskellagene i bukveggen, og danner en kul under huden.

- Forhåpentligvis fikk legene lagt det på plass igjen og sydd igjen. Hvis det er tilfellet vil han være ute i fire uker. Dette var en virkelig absurd skade, og det er mindre enn én prosent sjanse for at det ville skje. Legene våre har gjort dette i 30 år og har aldri sett noe liknende på et ungt menneske.

- Han er knust

Brokken utgjør det siste uhellet i en lang rekke av skader for Whittaker. For et år siden måtte han avlyse en annen tittelkamp på grunn av skader og sykdom. I fjor sommer brakk han hånda under en kamp mot Yoel Romero.

- Rob er helt knust og lei seg på andre sine vegne. Det første han sa til meg var: «Jeg er så lei meg for at jeg har skuffet så mange folk». Han tenker på alle andre enn seg selv, forteller utøverens manager, Titus Day.

- Dette var hans øyeblikk, hvor all interessen fra media og hypen var i ferd med å ta ham til et helt nytt nivå. Jeg tror han kunne gjort det svært godt i denne kampen. Dette spesielle øyeblikket har blitt knust, men vi skal slå tilbake.

Også motstanderen, Kelvin Gastelum, har uttrykt sin støtte til Whittaker.

- Jeg må beklage til alle som hadde ventet på en stor kamp. Familie, venner og fans over hele verden. Jeg ønsker Rob Whittaker god bedring, skrev han på Twitter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer