Absurd skade stoppet UFC-kjempen: - Han kunne dødd

Tittelkampen ble stoppet da Robert Whittaker måtte operere.

ABSURD SKADE: Robert Whittaker fikk aldri gjennomført kampen han hadde drømt om så lenge. I stedet endte han opp på sykehus. Foto: ASANKA RATNAYAKE/REX/SHUTTERSTOCK
ABSURD SKADE: Robert Whittaker fikk aldri gjennomført kampen han hadde drømt om så lenge. I stedet endte han opp på sykehus. Foto: ASANKA RATNAYAKE/REX/SHUTTERSTOCK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Robert Whittaker er knust etter at han ble tvunget til å avlyse tittelkampen søndag kveld.

UFC-mesteren skulle forsvare tittelen på hjemmebane i Australia, men en uvanlig skade i magen, som i verste fall kunne kostet ham livet, stoppet Whittaker fra å gå i ringen.

Han skulle møte amerikanske Kelvin Gastelum foran et fullsatt Rod Laver Arena i Melbourne, men endte i stedet opp med å bli hasteinnlagt og operert.

- Tarmen og innvollene hans stakk ut gjennom et hull, forteller UFC-sjef Dana White til AAP i et intervju gjengitt av The Guardian.

- En virkelig absurd skade

Whittaker begynte å få kramper i magen på morgenen før kampen, hadde store smerter og klarte ikke å gå på do. Kort tid etter begynte han å kaste opp, og ble tatt hånd om av UFCs egne leger før han ble fraktet til sykehus.

- De tror han har hatt dette problemet en stund, og at det har gått inn og ut. Det er skummelt å tenke på, men hadde han blitt truffet i magen under kampen, kunne han ha dødd, sier White til Sydney Morning Herald.

Skaden det skal være snakk om, er brokk. Det innebærer at noe av bukhulen kommer ut gjennom en av åpningene i muskellagene i bukveggen, og danner en kul under huden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer