Olaf Tufte

- Absurd

Olaf Tufte (45) forbereder sitt sjuende OL. Det mener trener Kjetil Undset er «absurd». Roeren innrømmer tøffe økonomiske utfordringer. Men nå er fokuset rettet mot en drømmeavslutning på karrieren.

OL-KLAR: Olaf Tufte. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
OL-KLAR: Olaf Tufte. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
ol-logo

OL Tokyo

2020

ÅRUNGEN (Dagbladet): Om fem år fyller han 50 år. Men ro-profilen Olaf Tufte er fortsatt sulten som en ungdom og krevende å jobbe sammen med.

Det siste ifølge trener Kjetil Undset. Og det er positivt ment. For alt handler om å gjøre seg selv og omgivelsene bedre.

Tufte forbereder nå sitt sjuende OL i dobbeltfirer med Erik Solbakken, Martin Helseth og Oscar Stabe Helvig. Målet er finale i Tokyo 27. juli

- Det ser helt OK ut. Vi har fortsatt en liten jobb å gjøre. Men vi begynner å få mer krutt i støvlene, forteller Tufte til Dagbladet.

- Det er en litt absurd greie, sier trener Undset.

- Jeg la opp etter Sydney-OL i 2000. Da hadde jeg rodd med Olaf i fire år. Det er over 20 år siden. Så er han her ennå. Det har skjedd mye i livet mitt de siste 20 åra, for å si det sånn, illustrerer han.

Dagbladet møter ro-eliten på Årungen, en halv times kjøretur utenfor Oslo. Tufte har OL-gull i singlesculler fra både 2004 og 2008.

Nå er det båt med tre andre som gjelder, en dobbeltfirer. For ei tid tilbake gikk Tufte bort fra rollen som stroker. Det er strokeren som styrer farten. Og det er det mest prestisjefulle setet i båten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer