AC Milan åpnet gullkampen

Slo byrival og serieleder Inter.

Det ble ingen jubeldag for Inter søndag. Hjemme på San Siro ble det 1-2-tap for byrival Milan, mens Roma holdt kontroll mot Sampdoria og vant 3-0. Plutselig er det veldig åpent i serie A.

Inters luke ned til Roma er bare på tre poeng etter helgens kamper, og med to kamper igjen å spille lover det godt for en veldig spennende avslutning i det fotballgale landet.

Inter har sett ut som gullaget hele sesongen, men ledelsen har krympet og krympet den siste tiden. Og Milano-derbyet ble vanskelig, fordi Milan også hadde mye å spille for.

Milan på fjerde


Det har lenge sett stygt ut for Milan, men de regjerende mesterligavinnerne er nå oppe på fjerdeplassen som gir adgang til Europas gjeveste turnering også neste år (via kvalifisering).

Fiorentina har innehatt den plassen en god stund nå, men etter 1-2 for Cagliari må Rosenborgs overmenn fra UEFA-cupen konstatere at de er ett poeng bak Milan.

Filippo Inzaghi og Kaka sto for målene for Milan. Inzaghi ordnet det første like etter hvilen, mens Kaka skrev seg på scoringslistene ikke lang tid etter. Julio Cruz ordnet Inters ene mål da han hamret inn et frispark kvarteret før full tid.
Løsnet for Roma
Inter presset hardt mot slutten, men klarte aldri å få målet som ville gitt poeng. I Genoa var det et lignende bilde, iallfall delvis. Roma slet lenge med å score mot Sampdoria, men da det først løsnet så løsnet det virkelig.

Etter 75 målløse minutter viste gjestene at de fortsatt har troen på gull. Christian Panucci, David Pizarro og Cicinho scoret målene som sikret Roma 3-0 og tre poeng opp til Inter.

Inter har igjen møter med Siena og Parma, og sikrer seg sitt tredje mesterskap på rad med seier i de to kampene. (©NTB)

SLO NABOEN: Kaka avgjorde for AC Milan. FOTO: REUTERS/ STEFANO RELLANDINI
SLO NABOEN: Kaka avgjorde for AC Milan. FOTO: REUTERS/ STEFANO RELLANDINI Vis mer
AC Milan åpnet gullkampen