AC Milan best i verden

Kaká styrte showet i klubb-VM.

Kaká scoret ett mål og la opp til to da Milan knuste Boca Juniors 4-2 og vant klubb-VM i fotball.

Brasilianeren storspilte dagen før han etter all sannsynlighet krones som årets spiller i verden under FIFAs prisutdelingsgalla. Han har allerede fått Gullballen som årets spiller i Europa, og viste igjen søndag at det neppe finnes bedre spiller i verden akkurat nå.

– Jeg er veldig tilfreds. Dette var trofeet jeg manglet, og jeg kan nesten ikke få uttrykt hvor glad jeg er over å ha vunnet det. Nå har jeg vunnet alle turneringene jeg trodde det ville bli vanskelig å oppnå, sa han.

Klubb-VM er avviklet tre ganger tidligere, og hver gang ble det brasiliansk seier. Denne gang spilte en brasilianer hovedrollen, men trofeet havnet i Italia.

Kakás perfekte gjennomspill ga Filippo Inzaghi sjansen til å skyte Milan i ledelse halvveis i første omgang. Boca Juniors slo tilbake direkte da Rodrigo Palacio nikket i mål, men etter pause handlet det meste om Milan.

Briljant


Midtstopper Alessandro Nesta ordnet ny ledelse med et volleyskudd fem minutter ut i omgangen, og Kaká økte ledelsen med en briljant soloprestasjon i det 61. minutt.

Ti minutter senere serverte han Inzaghi 4-1-scoringen.

– Jeg er svært stolt av laget mitt. Det har vært en lang vei til denne tittelen. Nå visket vi ut skuffelsen over tapet mot Boca i interkontinentalcupen i 2003, sa trener Carlo Ancelotti.

– Dette må vi tåle. Milan er et smart lag som utnytter rommene veldig bra, sa Boca-trener Miguel Angel Russo.

– Og så har de Kaká, som kan gjøre alt.

Milan måtte avslutte med ti mann etter at Kakha Kaladze ble utvist et snaut kvarter før slutt, og Boca Juniors fikk et trøstemål gjennom Massimo Ambrosinis selvmål, men Milan-seieren var ikke i fare.

To minutter før slutt fikk også Boca-spiller Pablo Ledesma rødt kort.


Europas første
Klubb-VM ble arrangert første gang i 2000, men var ingen suksess da. Turneringen ble gjenopplivet av FIFA i 2005 som erstatning for de årlige oppgjørene mellom vinnerne av Europas mesterliga og Sør-Amerikas Copa Libertadores.

For tredje år på rad var det tittelholderen i de to nevnte turneringer som spilte seg fram til finale, og de to første gangene ble det søramerikansk seier. Sao Paulo slo Liverpool i 2005, Internacional slo Barcelona i fjor. Søndag tok Europa sin første tittel.

NB: Paolo Maldini annonserte etter seieren at dette blir hans siste sesong som fotballspiller. Legenden har spilt 22 sesonger i Serie A.

(NTB)

BRILJERTE: Kaká setter inn 3-1-scoringen mot Boca Juniors. Foto: REUTERS/SCANPIX
BRILJERTE: Kaká setter inn 3-1-scoringen mot Boca Juniors. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer