Super League

AC Milan følger etter

Den italienske klubben skal angivelig ha trukket seg ut av Super League. Det betyr at ni av tolv klubber nå har trukket seg.

UT: Zlatan Ibrahimovic og hans AC Milan ser ut til å ha trukket seg fra Super League. Foto: Jonathan Moscrop / Sportimage via PA Images
UT: Zlatan Ibrahimovic og hans AC Milan ser ut til å ha trukket seg fra Super League. Foto: Jonathan Moscrop / Sportimage via PA Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 13.20-tiden onsdag formiddag sendte AC Milan ut en pressemelding hvor de gjorde det klart at de trekker seg ut fra Super League.

Engelske BBC skriver at de nå har fått det bekreftet fra klubben at de har trukket seg.

- Det var ikke klart i den offisielle uttalelsen, men BBC Sport har akkurat fått bekreftelse fra AC Milan at de vil trekke seg fra den europeiske Super League, skriver de.

Ikke lenge etterpå modererte den italienske klubben seg. I pressemeldingen heter det:

"Vi godtok invitasjonen til å delta i Super League- prosjektet med den ekte intensjonen om å levere en best mulig europeisk konkurranse for fotballfans rundt om i verden og til det beste for klubben og våre egne fans. Endring er ikke alltid lett, men utvikling er nødvendig for framgang, og strukturene i europeisk fotball har utviklet seg og endret seg gjennom flere tiår.

REAGERER: Måten Liverpool og Manchester United melder seg ut fra Super League på vekker harme. Video: Rødt Kort. Vis mer

Stemmene og bekymringene til fans over hele verden har imidlertid tydelig blitt uttrykt om Super League, og AC Milan må være følsom for stemmen til de som elsker denne fantastiske sporten.

Vi vil fortsette å jobbe hardt for å levere en bærekraftig modell for fotball", heter det i pressemeldingen.

Med AC Milans angivelige Super League-exit er det dermed bare Real Madrid, Barcelona og Juventus igjen av de tolv «grunnleggerklubbene».

Meldinga kommer bare timer før klubben møter Sassuolo hjemme på Stadio Giuseppe Meazza i Milano.

Også den italienske avisa Gazetta dello Sport og nyhetsbyrået AFP skriver at Milan nå skal ha trukket seg.

Juventus med uttalelse

Ikke lenge etter AC Milan kom med sin uttalelse, kom også Juventus med en uttalelse.

"Med referanse til pressemeldingen fra Juventus Football Club SpA 19. april 2021 om prosjektet for å opprette Super League, og den påfølgende offentlige debatten, spesifiserer utstederen at den er klar over forespørselen og intensjonene som ellers er gitt av noen klubber. Å trekke seg fra dette prosjektet, selv om de nødvendige prosedyrene i henhold til avtalen mellom klubbene ikke er fullført.

I denne sammenheng mener Juventus, selv om han fortsatt er overbevist om gyldigheten av de sportslige, kommersielle og juridiske forutsetningene for prosjektet, at det for øyeblikket har begrensede muligheter for å bli fullført i den form det opprinnelig ble oppfattet i.

Juventus er fortsatt forpliktet til å bygge langsiktig verdi for klubben og for hele fotballbevegelsen."

- Beste scenarioet

- Dette var det beste scenarioet man kunne fått. Trekker noen klubber seg, så går dette i oppløsning. Da raser alt. Det faller rett og slett sammen.

Det sa Erik Thorstvedt til Dagbladet. Tirsdag kveld fulgte han utviklinga i Super League-saken tett. Etter at flere klubber hadde trukket seg, så hele prosjektet med verdens mest lukrative fotballiga ut til å gå i vasken like fort som det ble kjent.

Responsen og protestene blant supporterne var enorme. Tirsdag kveld ble kampen mellom Chelsea og Brighton utsatt på grunn av opptøyene.

Seinere ble det også bekreftet at alle de engelske klubbene hadde trukket seg ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer