Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

AC Milan nær ved å «gjøre en Liverpool»

I høydramatisk kamp mot erkerival Inter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): AC Milan-Inter 3-4.

Ni gule kort, en utvisning og sju mål besørget av sju forskjellige spillere. Slik kan kveldens byderby mellom AC Milan og Inter oppsummeres.


Men disse tørre faktaene forteller på langt nær alt:

For, alle fotballentusiaster husker sjølsagt hvordan Liverpool snudde fjorårets mesterligafinale mot AC Milan (Fra å ligge under 0-3, utliknet de røde til 3-3 i andre omgang. Engelskmennene avgjorde etter hvert i straffekonkurransen).

I kveld fikk vi nesten en reprise, og denne gangen med AC Milan i hovedrollen.

0-3

Erkerival Inter hadde nemlig full kontroll og tok ledelsen 0-3 på San Siro. Svenske Zlatan Ibrahimovic sørget for Inters tredje mål.


AC Milan reduserte først en gang, men så så Inter ut til å sette spikeren i kista da Marco Materazzi sørget for 1-4 i det 68. minutt.
Men så enkelt ble det ikke ...

BYDERBY: Zlatan Ibrahimvic (t.v.) og Inter møtte i kveld AC Milan og Alessandro Nesta på San Siro stadion i Milano, Italia. For en kamp det ble! Foto: STAFANO RELLANDINO/REUTERS/SCANPIX
BYDERBY: Zlatan Ibrahimvic (t.v.) og Inter møtte i kveld AC Milan og Alessandro Nesta på San Siro stadion i Milano, Italia. For en kamp det ble! Foto: STAFANO RELLANDINO/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Litt seinere ble nemlig Materazzi utvist, og i det 75. minutt headet Alberto Gilardino ballen i venstre kryss etter en pasning fra Cafu. Stillingen var plutselig 2-4.

Hjemmelaget fortsatte å kjøre på, og Clarence Seedorf var to ganger nær ved å redusere ledelsen ytterligere i løpet av de ti siste minuttene av ordinær tid.

Bare nesten
Da disse skuddene ble reddet av Julio Julio César, var det nok mange hjemmetilhengere som ga opp, men det var det ingen som helst grunn til.

I det 90. minutt dukket nemlig Kakà opp og scoret, slik han har for vane, og AC Milan manglet plutselig bare ett mål på å ha hentet inn Inters ledelse.

Tross fem overtidsminutter kom dette målet aldri, og de svart og rød-stripete klarte ikke helt å kopiere det Liverpool utsatte dem for i Istanbul.


Inter topper nå Serie A-tabellen, 14 poeng foran AC Milan på 12. plass.

VANT: Zinedine Zidanes plageånd, Marco Materazzi, scoret mål, men ble seinere utvist. Tross at AC Milan lenge truet med å slå tilbake, kunne kraftstopperen og resten av Inter-laget juble til slutt.