<strong>I trøbbel:</strong> Til tross for kjøpefest i sommer har AC Milan startet denne sesongen svakt. Nå er både klubben og treneren under press. Foto: Matteo Bazzi / ANSA / NTB Scanpix
I trøbbel: Til tross for kjøpefest i sommer har AC Milan startet denne sesongen svakt. Nå er både klubben og treneren under press. Foto: Matteo Bazzi / ANSA / NTB Scanpix Vis mer

Svak sesongåpning av AC Milan i Serie A

AC Milans milliardprosjekt slår sprekker: – De har en lang vei å gå

I kveld må laget ta tre poeng for å henge med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det var mange som tippet at AC Milan ville være tilbake i toppen av Serie A denne sesongen etter sommerens kjøpefest. Totalt brukte AC Milan 175 millioner pund på å forsterke stallen.

Store navn som Leonardo Bonucci og André Silva ble hentet da stallen skulle fornyes. Totalt ble 10 spillere kjøpt for å forsterke laget og få den gamle storheten tilbake i toppen av Serie A.

Dårlig start så langt

Ni kamper er spilt så langt i serien denne sesongen. Så langt ligger Milan på en skuffende 11. plass med 13 poeng, 13 poeng bak serieleder Inter som har én kamp mer spilt. I kveld venter Chievo bort på Stadio Marc'Antonio Bentegodi i Verona.

Serie A
Inter1082020-726
Napoli981026-525
Juventus971127-922
Lazio971124-1022
Roma860215-518
Sampdoria952218-1217
Chievoverona943212-1115
Bologna94238-914
Fiorentina941415-1113
Torino934214-1413
Milan941412-1313
Atalanta933314-1312
Sassuolo92255-158
Genoa91358-136
Udinese920715-216
Cagliari92076-176
Crotone91356-196
Hellas Verona91356-196
Spal91267-155
Benevento90092-220

Det begynner å bli noen sesonger siden AC Milan sist var i toppen av italiensk fotball, og med sommerens pengebruk ga klubben et tydelig signal om at de har ambisjoner om å igjen bli et topplag. Så langt har lagets prestasjoner variert voldsomt og selv om laget leder sin gruppe i Europa League, så begynner det å bre seg en uro på flere fronter i klubben.

Ifølge The Guardian er det en topp fire-plassering og kvalifikasjoner til Champions League som er klubbens mål.

Nytt av denne sesongen er at Italia har fått en ekstra plass i Champions League kvalifiseringen. Dette betyr at det laget som blir nummer fire i Serie A har mulighet for spill i den gjeveste turneringen i Europa neste sesong.

Serie A-ekspert og Viasat-kommentator, Rolf-Otto Eriksen, mener at Milan vil få det tøft i kampen om fjerdeplassen.

<strong>Hard konkurranse:</strong> Viasatt-kommentator, Rolf-Otto Eriksen, tippet Milan på en fjerdeplass før sesongen. Nå mener han at det blir tøft å nå målsettingen om fjerdeplassen. Foto: Viasat
Hard konkurranse: Viasatt-kommentator, Rolf-Otto Eriksen, tippet Milan på en fjerdeplass før sesongen. Nå mener han at det blir tøft å nå målsettingen om fjerdeplassen. Foto: Viasat Vis mer

På de fire siste kampene står Milan med ett poeng. Det må bli seier i kveldens kamp dersom avstanden til de andre topplagene ikke skal bli for stor.

– Milans resultater har sviktet. I Europa League har Milan gjort det bra, men det er bare et lite plaster på Serie A-såret.

Eriksen mener at til tross for de mange signeringene klubben har foretatt seg i sommer så bør samspillet sitte i mye større grad enn hva det har gjort til nå.

Nye, ukjente eiere

I tillegg til sin trøblete start sliter Milan også trolig med økonomiske problemer. Silvio Berlusconi solgte klubben til kinesiske Yonghong Li i starten av året. Italias tidligere statsminister, som eide klubben i over 30 år, har uttrykt bekymring angående AC Milans økonomiske situasjon.

Eriksen, mener at de nye eierne har skapt entusiasme rundt klubben.

– Milans nye eiere har klart å skapt håp og entusiasme om bedre tider. Eierne har kjøpt mange nye spillere som ga fansen håp om en topp fire plassering.

– Samtidig som de har skapt entusiasme, er det flere som er bekymret på klubbens vegne.

– Det er veldig lite man vet om klubbens nye eiere og deres økonomi.

Dersom Milan ikke klarer å sikre seg en plass som gir Champions League-mulighet, så vil klubben gå glipp av sårt trengte penger.

– Det er få som kjenner til eiernes helhetlige plan. De må ha en plan i forhold til Fair Play og UEFA, dersom Milan ikke skulle lykkes å bli blant de fire beste i Italia så er det ingen som vet hva som vil skje med klubben.

Utsatt trener

AC Milans trener, Vincenzo Montella, har en usikker framtid i vente. Italieneren som er inne i sin andre sesong som klubbens trener har, en avtale som strekker seg til 2019. Dersom resultatene ikke bedrer seg raskt, blir han ikke sittende lenge som trener. Spillerne har imidlertid stått fram og sagt at de støtter den utsatte treneren.

Vinn eller forsvinn? Mye tyder på at kveldens kamp mot Chievo kan være Montellas siste kamp som AC Milans trener. Foto: MARCO BERTORELLO / AFP / NTB Scanpix
Vinn eller forsvinn? Mye tyder på at kveldens kamp mot Chievo kan være Montellas siste kamp som AC Milans trener. Foto: MARCO BERTORELLO / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge den italienske SkySports journalisten, Gianluca Di Marzio, så skal Montella være nær å miste sin rolle som manager dersom han ikke ledet laget til seks poeng mot Genoa og Chievo.

Spekulasjonene rundt Montellas framtid i klubben bekreftes av Eriksen.

– Tvilen om Montella som trener har for min del kommet meg til gode helt til nå. Det har vært lite utvikling i det spillet Milan har vist denne sesongen, men det er ingen vits i å sparke treneren bare for å sparke ham.

Mot Genoa på søndag ble det kun ett poeng. Dermed kan det fort bli vinn eller forsvinn for Montella i kveld. Milan må dessuten klare seg uten et av lagets største stjerner, Leonardo Bonucci, som må sto over kampen grunnet rødt kort i forrige kamp.

Supersigneringen, Bonucci

En av sommerens store overraskelser i transfer-vinduet var Leonardo Bonuccis overgang fra Juventus til AC Milan. Fra flere hold hevdes det at forsvarsspilleren ikke kom godt overens med Juventus' trener, Massimiliano Allegri, og at han derfor ble solgt. Det stilles i imidlertid spørsmål om hvorfor han valgte å signere for akkurat AC Milan. Forsvarsspilleren som blir regnet som en av Europas beste, kunne fort ha valgt seg en annen klubb å spille for.

I helgen var Bonucci i London for å ta del i FIFA Awards, hvor han ble tatt ut som en av spillerne i FIFA XI, et lag bestående av de 11 beste spillerne gjennom forrige sesong.

Bonucci var i London som følge av sin gode fjorårssesong i Juventus. Italieneren som ble benket da Juventus møtte Real Madrid i Champions League-finalen i Cardiff, har ikke fått til noe særlig i Milan.

Til tross for sin stjernestatus har spilleren, som har blitt lagets kaptein denne sesongen, måttet tåle en del kritikk så langt.

Bonucci har bare vært en skygge av seg selv og langt unna den lederskikkelsen han skal være, etter overgangen til Milan. Nå er spilleren utestengt i to kamper som følge av et direkte rødt kort grunnet albuebruk etter 25 spilte minutter i kampen mot Genoa sist søndag. Det vil si at Bonucci må stå over kveldens skjebnekamp, samt kampen mot sine tidligere lagkamerater i Juventus førstkommende lørdag. Det kan fort koste laget dyrt.

.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer