Acolyte Hanover holder toppformen

Ferierende Frode Hamre mener spillerne ikke har noe å uroe seg for.

INGEN BEKYMRING: Frode Hamre mener spillerne ikke trenger å bekymre seg for Acolyte Hanover selv om kusken selv er på ferie. Vidar Hop setter seg opp i sulkyen lørdag. Foto: Hesteguiden.com
INGEN BEKYMRING: Frode Hamre mener spillerne ikke trenger å bekymre seg for Acolyte Hanover selv om kusken selv er på ferie. Vidar Hop setter seg opp i sulkyen lørdag. Foto: Hesteguiden.comVis mer

(Dagbladet): • Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster.
Jokerpotten er på 38 millioner!

Trener og kusk Frode Hamre nyter velfortjent det gode liv på stranda i Thailand mens seirene på stallen fortsetter å trille inn. Årets komettrener kan bare slappe av. Team Hamre leverer varene mens sjefen ferierer. Lørdag er de godt forspent foran V75-løpene på Bergen Travpark.

- Det ruller godt på stallen om dagen uten deg, Frode?

- Ja, det er ingen fare og ingenting å uroe seg for. Jeg har flinke folk hjemme, bedyrer treneren som ikke kunne hjelpe undertegnedes lag i Trav24s Hambletonian-konkurranse forrige mandag. Da var han nemlig opptatt med haijakt.

- Hva er oppskriften på suksessen på stallen? Hva gjør dere for å trylle frem den ene vinneren etter den andre?

- He he, tja. Det er ikke så vanskelig egentlig. Vi har et godt team med flinke folk, og mange fine hester å jobbe med. Det at vi har fått trent godt og har gode treningsforhold betyr jo mye. Og at hestene er friske, det er selvfølgelig viktig. Det ser bra ut.

- Sjansene lørdag?
Sexy Dirty Money (V75-2) ville jeg ikke kjøre i dødens med sist. Vi kom for sent løs til å bli bedre enn tredje. Hesten travet et toppløp. Ut i fra det han har vist, har han et veldig fint løp her. Han kan ned mot 1.13.0. og han er såpass herdet fra tøffe lag, så jeg tror han løser oppgaven. Sexy Dirty Money har bakspor for femte gang. Hver gang har det vært spor 10. Det har resultert i tre seirer og en annenplass. Kusk Geir Vegard Gundersen er ikke ukjent med hesten, og kusket Sexy Dirty Money i de to første startene på norsk jord.

Highfive Kemp ( V75-5) holder hyggelig form, og hadde fin fart i mål sist. Han møter tre-fire hester som blir for bra denne gang. Får smyge med, og håpe på en bra premie.

Windshear (V75-5) avsluttet veldig bra sist. Han er i toppform, og han er god fra start. Kusk Tom Erik Solberg får bestemme taktikken. Han var bra i et hurtigarbeid mandag, og kan fort være aktuell på tre-fire hester.

Acolyte Hanover (V75-5) var veldig bra sist etter et tungt løp i dødens og hinder underveis. Jeg synes sporet ble litt dumt, med de verste i mot på innsiden. Men han har formen helt på topp, og er veldig fin om dagen. Det ble feil med dødens sist, og jeg ønsker meg ikke det igjen. Det kan det fort bli her, og da tror jeg ikke han er noen vinner. Jeg tror ikke han vinner fra utvendig posisjon. Men får han et ryggløp, speeder han fort tilslutt. Uansett skal han på bongen, råder Frode Hamre.

Vi stoler på at han løser oppgaven. Acolyte Hanover er Dagbladets banker.