Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann vant 1-0 over Kristiansund

Acosta berget seieren åtte minutter på overtid

Riving og sliting. Dårlig spill og nesten ingen målsjanser. Helt til åtte minutt inn i ekstratiden. Da avgjorde Bismar Acosta for bergenserne.

NTB scanpix / Hagen, Fredrik
NTB scanpix / Hagen, Fredrik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kristiansund slo Brann på Brann stadion 0-4 i fjor. Bergenserne hadde mye å revansjere, men i kveld fikk hverken gjester eller verter til all verden.

De første 45 minuttene ble mer en kjedelig brytekamp med mye skrik og skrål, enn en fotballkamp.

- Akkurat som forventet. Tror ikke noen på tribunen koste seg så mye, men dårlig underholdning ble nok glemt i det siste minutt, da Bismar Acosta reddet kvelden, sier Branns trener, Lars Arne Nilsen.

En lefse og et frispark

De to høydepunktene i første omgang kan summeres opp slik: Et frispark fra Kristiansunds Stian Amundsen som Branns keeper måtte strekke seg for å redde, og en sleivete volley fra Branns Gilli Rolantsson som gikk ufarlig over mål.

Brann var uvant tafatte framover på banen, men fikk ingen lett jobb. Kristiansund visste at vertenes taktikk på hjemmebane er å sette høyt press. Dermed la de seg godt bakpå, og gjorde jobben tung for blant annet Branns spiss Steffen Lie Skålevik, som fikk lite til mot et robust Kristiansund-forsvar.

Skålevik ble også skadet etter pause, og haltet av banen etter en stygg smell i foten.

- Det ser ut og føles som en overtråkk. Jeg får det ofte, og det er kjipt. Forhåpentligvis er jeg klar til neste kamp, sier Brann-spissen.

Litt mer liv etter pause

De første 45 minuttene av kampen var så dårlig at det vanskelig kunne bli verre etter pause. Heldigvis ble det litt bedre. Både Brann og Kristiansund fikk roet ned gemyttene et par hakk, og prøvde i alle fall å spille fotball.

Men dette var ikke kvelden for de store målsjansene. Eller fotballunderholdning, for den saks skyld.

Prøvde en spurt

Brann satt innpå Ludcinio Marengo halvveis ut i andre omgang. Han blåste litt liv i angrepet til vertene. Det siste kvarteret var det enveiskjøing mot Kristiansunds keeper.

I det 81. minutt holdt Marengo på å banke inn 1-0 til Brann, men en dyktig Sean McDermott i Kristiansund-målet lot seg ikke lure.

Dommeren la til ni minutter etter mange skader. Og i det 98. minutt dukker hodet til Bismar Acosta opp. Han header inn seiersmålet, slik at Brann stakk av med seieren i Bergen.

Acosta var mannen med det sleivete selvmvålet i forrige kamp mot Strømsgodset. Dermed fikk han også sin personlige revansj.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!