Acosta mistet hodet, det kostet Start dyrt

Direkte rødt etter grusom takling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Start - Odd 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Start ønsker nok denne pausen velkommen etter noen svake resultater den siste tiden. Laget hadde ikke vunnet noen av sine seks siste ligakamper, og kjemper i øyeblikket i bunnen av Tippeligaen. I kveld skulle det heller ikke bli tre poeng.

Det lukter ikke akkurat mål på Sør Arena når Odd kommer på besøk. De siste tre oppgjørene har det blitt scoret tilsammen to mål. Start har på sin side ikke scoret på de tre siste kampene mot laget fra Skien.

Det så lenge ut til å bli målløst også i kveld, men da Acosta mistet hodet og ble utvist, fikk Odd ekstra tenning. To minutter seinere scoret bortelaget kampens eneste mål.

- Det er jo en artig fotballkamp. Jeg syns vi er bra i dag. Gutta står på noe vanvittig. Vi blir fryktelig hardt straffet. Dommeren stjeler overskriftene i dag også, dessverre. Vi blir hardt straffet når han får rødt kort, og de scorer like etterpå, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til C More.

Ikke enige Han mente Odd-trener Dag-Eilev Fagermo påvirket dommeren.

- Det er overraskende at de skal markere seg slik (dommerne). De fikk god hjelp av fjerdedommeren, og femtedommeren Fagermo som står og vifter her borte, sier Mjelde.

Det var ikke Fagermo enig i.

- Det er iallfall ikke riktig at jeg preget dommeren, jeg var for langt unna. Men at jeg skriker er naturlig. Jeg så situasjonen på storskjermen, og det er to strake bein. For meg så det ut som to stive bein, og riktig utvisning, sier Fagermo til C More.

Da han fikk se reprisen etter kampen, var han ikke i tvil.

- Det ser forferdelig ut. Jeg tror du er enig i at dette er rødt kort. Det kan være karrieretruende.

Sjansefattig Odd trives normalt mye bedre hjemme i Skien enn på reise, men hadde fått selvtillit etter sesongens første trepoenger på fremmed gress mot Haugesund sist.

STYGG TAKLING: Bismark Acosta fikk direkte rødt kort etter denne taklingen på Thomas Grøgaard. Foto: NTB Scanpix
STYGG TAKLING: Bismark Acosta fikk direkte rødt kort etter denne taklingen på Thomas Grøgaard. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var mange personlige feil i åpningen av kampen på Sør Arena, men ingen av lagene klarte å straffe hverandre i målprotokollen. Start hadde de største sjansene i omgangen, og fikk kampens største sjanse noen minutter før hvilen.

Et frispark fra høyre ble slått inn i boksen, og ballen seilet forbi alle før den nærmest landet i beina til Glenn Andersen. Midtstopperen klarte ikke å stokke beina skikkelig, og fikk aldri avsluttet.

Rødt kort Det skjedde ikke stort de første 20 minuttene i den andre omgangen heller, men så fikk de fremmøtte se en dramatisk vending.

Bismark Acosta mistet hodet, og stormet inn i en takling med to strake bein på Thomas Grøgaard. Han fikk korrekt det røde kortet av dommer Kristoffer Helgerud. Og bare to minutter seinere skulle vondt bli til verre for de gulkledde.

En corner ble slått inn i boksen, og ballen gikk rett i kroppen til Solomon Owello som i en presset situasjon sendte den i eget nett, nærmest uten å vite det.

Brassespark Hjemmelaget forsøkte å omorganisere, men med ti mann ble oppgaven for tøff. Det nærmeste de kom var en sjanse på overtid etter en dødball, men forsøket ble avverget av André Hansen i Odd-målet.

Like etterpå forsøkte Start-keeper Håkon Opdal seg på et brassespark (!), men ble avblåst for frispark imot.

Tippeligaen:

Start — Odd 0-1 (0-0)

5210 tilskuere


Mål: 0-1 Steffen Hagen (65).

Dommer: Kristoffer Helgerud, Lier.

Gult kort: Glenn Andersen, Gudmundur Kristjansson, Start, Lars-Kristian Eriksen, Elbasan Rashani, Fredrik Semb Berge, Odd.

Rødt kort: Bismark Acosta (64), Start.

Lagene:
Start (4-4-2): Håkon Opdal — Amin Nouri (Ernest Asante fra 56.), Glenn Andersen, Jesper Mathisen, Rolf Daniel Vikstøl — Bismark Acosta, Gudmundur Kristjansson, Solomon James Owello, Espen Børufsen (Matthias Vilhjalmsson fra 56.) — Zlatko Tripic (Babacar Sarr fra 86.), Espen Hoff.

Odd (4-3-3): André Hansen — Lars-Kristian Eriksen, Fredrik Semb Berge, Steffen Hagen, Thomas Grøgaard — Jone Samuelsen, Fredrik O. Jensen (Henrik K. Johansen fra 79.), Herolind Shala (Fredrik Nordkvelle fra 62.) — Elbasan Rashani, Frode Johnsen, Chukwuma Akabueze (Ole Jørgen Halvorsen fra 46.).

(NTB)

Odd kunne parkert kampen på overtid da bortelaget kontret og kom to mot en, men Halvorsen var for treg i avtrekkeren til å utnytte den muligheten.

Sørlendingene har nå sju strake seriekamper uten seier.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer