Acta-saken rammer Randaberg

Klubben varsler drastiske kutt.

Annendivisjonsklubben Randaberg sliter med økonomien. Nå varsler klubben at halve A-lagstaben kanskje må permitteres.

Klubben har kommet i en elendig situasjon etter at hovedsponsor og Acta-gründer Fred Ingebrigtsen ble siktet i norgeshistoriens største innsidehandelssak.

Tirsdag var det krisemøte i klubben. Der informerte ledelsen om de drastiske kuttene de står overfor.

- Randaberg Idrettslag Fotballgruppen har i dag etter gjennomførte samtaler med spillerutvalg, spillere og øvrige ansatte besluttet å varsle ansatte knyttet til klubbens A-lag om mulig 50 prosent permittering med virkning fra og med 8. juli, sier daglig leder Erik W. Henningsen, ifølge Stavanger Aftenblads nettsider.

- Dette er en trist dag. Men det er ikke sikkert at vi kommer til å gjennomføre permitteringene. Det ville imidlertid vært uforsvarlig ikke å sende ut denne varslingen, sier han.
Kutter ikke for spillerne 

Foreløpig er det ikke snakk om lønnskutt for spillerne i klubben. Randaberg satset historisk før årets sesong. Med en styrtrik onkel i ryggen skulle det bygges et topplag.

Men da Acta-saken rullet opp i mediene snudde det. Klubben står igjen med enorme utgifter og dårlig sikring. Det er imidlertid fortsatt en framtid for klubben.

- I det øyeblikk vi ikke kan tilfredsstille investorer, sponsorer og spillere så er det ikke forsvarlig å drive lenger, men dit har vi ikke kommet ennå, sier Henningsen.
Jobber intenst 

NY KURS: Kuttene i Randaberg skal i førsteomgang ikke gå utover hovedtrener Kjell Inge Bråtveit (med ryggen til) og spillergruppa, men klubben varsler permitteringer i ukene som kommer. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
NY KURS: Kuttene i Randaberg skal i førsteomgang ikke gå utover hovedtrener Kjell Inge Bråtveit (med ryggen til) og spillergruppa, men klubben varsler permitteringer i ukene som kommer. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer

Han forteller at ledelsen har jobbet intenst med å kutte kostnadene siden det ble kjent at deres rike onkel var siktet.

- Vi har jobbet intenst, men det tar tid. Vi er likevel optimister, sier daglig leder Erik W. Henningsen.

Lønnsutbetalingene for juni måned er sikret gjennom lokale støttespillere som har gitt klubben to millioner kroner.

(NTB)

Acta-saken rammer Randaberg