Lyon vant Champions League

Ada har vunnet Champions League, hun hisser seg ikke opp over UEFAs forskjellsbehandling

Etter 69 minutter scoret Lyon et mål som ville gitt dem seieren hadde mållinjeteknologien vært på plass. I verste fall kunne det kostet dem trofeet.

HISTORISK: Ada Hegerberg holder oppe Lyons tredje strake Champions League-trofé. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.
HISTORISK: Ada Hegerberg holder oppe Lyons tredje strake Champions League-trofé. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KIEV (Dagbladet): - Det er fryktelig å tenke på at det kunne blitt avgjørende, men takk og lov, det skjedde ikke, sier Ada Hegerberg om situasjonen som kunne kostet Lyon den tredje strake Champions League-triumfen.

Ut over det orker hun ikke hisse seg opp over det som eventuelt kunne gått talt fordi UEFA ikke har tatt i bruk den teknologien som er en selvfølge når Real Madrid møter Liverpool om to dager.

- Jeg har vunnet Champions League, det er det som betyr noe, sier Ada Hegerberg.

Pluss scoringen da, den som ga henne 15 Champions League-mål og rekorden alene.

- Jeg er der jeg ønsker å være, det er dette jeg jobber for hver eneste dag. Det er det alt handler om. Og nå som vi har klart å vinne tre strake og jeg har tatt rekorden og scoret i to Champions League-finaler (1-0 scoringen i 2016) er det bare en ting som gjelder.

- Nye mål.

Saken fortsetter under videoen.

Ada Hegerberg og Lyon lot seg ikke ryste av Wolfsburgs tidlige 1–0 scoring i første ekstraomgang. De bare skjerpet seg, fikk litt hjelp av en utvisning og hadde en nederlandsk reserve - Shanice van de Sanden - som sammen med den norske spissen åpnet alle dørene i Wolfsburg-forsvaret.

- Vi ga ikke opp selv om vi fikk en i trynet, sier hun. - Det handler om ikke gi opp. Og til slutt fikk vi belønningen. Fordi vi ikke ga opp.

Ada Hegerberg hadde en heading på mål - en halvsjanse etter en cross inn fra høyre - etter 90 minutter. Hun beveget seg godt, kom ofte i posisjon, men ballen kom ikke hennes vei. Men i løpet av fire minutter - fra kampens 98. til det 102. minutt - var hun der hun skulle være hele tida.

Først som målgivende til 1-1.

Deretter ved siden av Eugenie Le Sommer som gjorde 2-1.

Og så - endelig - i rommet der ballen kom slik at hun kunne gjøre 3-1.

- Det handler om å tro på det og holde hodet kaldt. Det er det jeg trener på. Det er det jeg er god på. Og det var det vi sa til oss selv underveis, sjansene kommer.

- Jeg visste at jeg ville sette den om jeg fikk min.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer