NEDTUR: Norge tapte mot Belgia i fotball-EM. Her er Ada Hegerberg i duell med Heleen Jaques. Foto: AFP PHOTO / DANIEL MIHAILESCU
NEDTUR: Norge tapte mot Belgia i fotball-EM. Her er Ada Hegerberg i duell med Heleen Jaques. Foto: AFP PHOTO / DANIEL MIHAILESCUVis mer

Fotball-EM for kvinner 2017:

Ada Hegerberg: - Du må ofre alt på dette nivået

Skuffet over lagprestasjonen mot Belgia.

  • Norge - Belgia 0-2

BREDA (Dagbladet): Ada Hegerberg tuslet skuffet gjennom pressesonen inne på EM-arenaen etter tapet mot Breda. EM henger i en syltynn tråd. Mesterskapet har vært en skuffelse. Både Norge og Hegerberg står med null scoringer i protokollen.

- Det er tøft. Jeg har ikke så mange tanker akkurat nå. Vi må finne ut hvordan vi skal bli bedre. Jeg har ikke en kvartfinale i hodet mitt, men vi må finne svar på hva som gjør oss bedre, sier Hegerberg til Dagbladet.

- Hva er galt?

- Vi har tapt to av to kamper... Vi må ta ting internt og finne ut hva som skal gjøres framover. Det fungerte ikke i dag, sier spissen.

Belgia scoret to mål i 2. omgang og Norge var aldri i nærheten av å slå tilbake. De norske jentene skapte bare to målsjanser i løpet av 90 minutter i kaldt sommervær i Nederland.

Hegerberg forklarer motgangen slik:

- Vi holder ikke nok på ballen. Vi får ikke fram de beste kvalitetene vi har i laget. Vi skaper ikke muligheter og Belgia vinner på vilje. Det virker som de vil mer enn oss. Jeg har dessverre ikke så mange svar, sier hun.

Lyon-spissen fortsetter:

- Dette er et EM, og jeg skulle tro at vi ville nok. Vi hadde to muligheter, men klarte ikke ta vare på dem. Det handler om stoltheten mot Danmark og vi må få til noe.

- Et offsidemål imot og kanskje snytt for scoring, er det surt? spør Aftenpostens reporter.

- Nei, ikke når kampbildet er som det er. Vi skaper en halvsjanse, men det er ikke nok til å styre matchen. Det er ikke det som gjør at vi taper, sier hun.

Norges lille håp om kvartfinale er følgende: Nederland må slå Danmark og Belgia. Norge må slå Danmark med tre mål i siste kamp mandag.

- Vi må stå i dette sammen og se oss selv i speilet. Hver og en må ta ansvar for at vi blir bedre. Vi har satt oss i en dårlig posisjon, men det handler om å prestere bedre. Det må vi mot Danmark. Du må ofre alt på dette nivået, sier Ada Hegerberg.