Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ada Hegerberg (19) lever proffdrømmen i Frankrike

Og er toppscorer i den franske ligaen.

MYE EGENTRENING: Ada Hegerberg har alltid trent mye på egenhånd, og tror det har formet henne som fotballspiller. 
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
MYE EGENTRENING: Ada Hegerberg har alltid trent mye på egenhånd, og tror det har formet henne som fotballspiller. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Det er et vanskelig spørsmål å trekke fram én klubb som har betydd mye for meg, sier Ada Hegerberg (19) til Dagbladet.

Dagbladet møtte fotballproffen for å snakke med henne om kampanjen «Klubben i mitt hjerte».

• Alle klubber som har fått 100 stemmer i løpet av døgnet er med i neste trekning

Spilte med gutta Hegerberg startet å spille fotball i Sunndal, hvor hun spilte sammen med gutta. Så flyttet hun til Oslo, hvor hun har spilt for både Oppegård, Stabæk og Kolbotn.

- Det er vanskelig å si hvem som har betydd mest for meg, men i Sunndal fotball har det alltid vært en god fotballkultur og det var veldig bra fritidsordngingstilbud der. Jeg spilte sammen med gutta, og det har hjulpet meg som fotballspiller.

19-åringen har alltid trent mye fotball, sammen med blant andre søsteren Andrine, som hun spiller sammen med på det norske landslaget.

- Det er vanskelig å si om det er klubben som har vært med på å forme meg, for jeg har lagt ned veldig mye arbeid selv i egentrening, jeg tror det er det som har formet meg som fotballspiller. Alle øktene med pappa og andrine, og broren min og mamma, det er de jeg føler at har gjort de store utfallene.

Flyttet til Frankrike I sommer signerte Hegerberg med den franske storklubben Lyon, hvor hun scoret i debuten mot Guingamp i serieåpningen.

- Jeg trives veldig godt. Det er nytt språk, ny klubb, ny kultur, det er veldig kult, sier Hegerberg til Dagbladet om livet i Frankrike.

- Den største utfordringen var at jeg ikke kunne et ord fransk før jeg dro, men nå begynner det å komme seg. Det er helt utrolig hvor raskt man klarer det. Jeg har ikke blitt veldig god, men jeg forstår mer, og jeg tar privattimer. jeg synes det er vedlig morsomt å lære mye nytt, fortsetter hun.

Topper tabellen Lyon har vunnet alle sine åtte kamper i ligaen så langt denne sesongen, og topper tabellen.

Den norske fotballspilleren er toppscorer i den franske ligaen, med 13 mål.

- Jeg fikk en veldig god velkomst, og kommet bra inn i det. Det er en utrolig profesjonell klubb, og vi omgås med mye med herrene, sier Hegerberg.

Laget vant Champions League både i 2011 og 2012, men røk ut av turnerningen i forrige uke, mot PSG.

FIFA rangerer den franske dameligaen som den beste i Europa.

- Kvinnelaget blir veldig satset på. Man spiller med spillere man har fulgt siden man var liten, så det har vært veldig bra hittil, og jeg håper å ta enda flere steg opp.

Stor konkurranse Lyon har mange gode spillere, og Hegerberg forteller at det er et høyt nivå, og konkurranse om plassene på laget.

- Det er et enormt fokus, det er stor konkurranse. Man har landslagsspillere av høy klasse, både fra Frankrike, Sverige, Sveits og Japan, så man merker at folk er der for å prestere, sier hun.

- Det er et høyt nivå, så man må være veldig fokusert. Man merker at man tar de små stegene dag for dag.

Også utenfor banen trives Hegerberg godt, og hun er ofte sosial sammen med lagvenninnene.

- Det er en veldig motivasjon og giv, og treneren er opptatt av det. Skal vi vinne de største turneringene, så må vi ha en bra relasjon både på og utenfor banen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling