Champions League-finalen kvinner 2018: Wolfsburg-Lyon

Ada Hegerberg er altfor god til ikke å spille for Norge. Fiks det!

Ada Hegerbergs 3-1 satt punktum for to historiske rekorder i europeisk kvinnefotball. Den ene er det bare hun som har.

ENESTÅENDE: Ada Hegerberg har scoret femten mål i Champions League denne sesongen. Det har ingen gjort før henne. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån
ENESTÅENDE: Ada Hegerberg har scoret femten mål i Champions League denne sesongen. Det har ingen gjort før henne. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

VfL Wolfsburg–Olympique Lyonnaise 1–4 (0–0) e.e.o.

KIEV (Dagbladet): Hun jobbet, hun posisjonerte seg og leverte den målgivende pasningen som startet snuoperasjonen for Lyon. Ada Hegerberg er mye mer enn en notorisk og klinisk målscorer. Men selvfølgelig, da muligheten endelig bød seg tok hun den også.

For 15. gang denne sesongen i Champions League.

MED FARE FOR å gjenta meg sjøl, mase om det umulige og gjøre NFF forlegne i mangelen på dialog med en av spillets beste målscorere–denne jenta må hjem til landslaget. Norge kvinner A kan ikke ha det sånn. Martin Sjögren, landslagstreneren, kan ikke ha det sånn. Vi, som kvinnefotballnasjon, kan ikke ha det sånn. Og derfor er oppfordringen mens jeg sitter og ser Ada Hegerberg kysse sitt tredje Champions League-trofé, at tida er overmoden for en ny tilnærming.

Om Ada Hegerberg ikke spiller VM for Norge neste sommer vil det ikke være til å tro.

INGEN HADDE VUNNET Champions League tre år på rad før denne kvelden. Nå har Lyon gjort det. Ingen hadde noen gang scoret femten mål i en Champions League-sesong. Nå har Ada Hegerberg gjort det (også). Og lite er mer fortjent enn rekordene som ble skrevet da verdens beste kvinnelige fotballag fikk sjokk (0–1) og måtte bevise hvorfor de er verdens beste kvinnelige fotballag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer