Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League-finalen kvinner 2018: Wolfsburg-Lyon

Ada Hegerberg er altfor god til ikke å spille for Norge. Fiks det!

Ada Hegerbergs 3-1 satt punktum for to historiske rekorder i europeisk kvinnefotball. Den ene er det bare hun som har.

ENESTÅENDE: Ada Hegerberg har scoret femten mål i Champions League denne sesongen. Det har ingen gjort før henne. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån
ENESTÅENDE: Ada Hegerberg har scoret femten mål i Champions League denne sesongen. Det har ingen gjort før henne. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VfL Wolfsburg–Olympique Lyonnaise 1–4 (0–0) e.e.o.

KIEV (Dagbladet): Hun jobbet, hun posisjonerte seg og leverte den målgivende pasningen som startet snuoperasjonen for Lyon. Ada Hegerberg er mye mer enn en notorisk og klinisk målscorer. Men selvfølgelig, da muligheten endelig bød seg tok hun den også.

For 15. gang denne sesongen i Champions League.

MED FARE FOR å gjenta meg sjøl, mase om det umulige og gjøre NFF forlegne i mangelen på dialog med en av spillets beste målscorere–denne jenta må hjem til landslaget. Norge kvinner A kan ikke ha det sånn. Martin Sjögren, landslagstreneren, kan ikke ha det sånn. Vi, som kvinnefotballnasjon, kan ikke ha det sånn. Og derfor er oppfordringen mens jeg sitter og ser Ada Hegerberg kysse sitt tredje Champions League-trofé, at tida er overmoden for en ny tilnærming.

Om Ada Hegerberg ikke spiller VM for Norge neste sommer vil det ikke være til å tro.

INGEN HADDE VUNNET Champions League tre år på rad før denne kvelden. Nå har Lyon gjort det. Ingen hadde noen gang scoret femten mål i en Champions League-sesong. Nå har Ada Hegerberg gjort det (også). Og lite er mer fortjent enn rekordene som ble skrevet da verdens beste kvinnelige fotballag fikk sjokk (0–1) og måtte bevise hvorfor de er verdens beste kvinnelige fotballag.

Ja, Alexandra Popp (Wolfsburg) la forholdene til rette for dem da hun hodeløst pådro seg sitt andre gule kort (rødt) bare to minutter etter at Pernille Harder hadde gitt tyskerne ledelsen.

Men, jeg tror Lyon hadde fikset det uansett.

ET SOLEKLART STRAFFESPARK som det Wolfsburg ikke fikk etter åtte minutter kan vi leve med, sånn er nemlig fotballen. Den er ikke ideell og alltid like rettferdig. Den er menneskelig. Men scoringer som ikke blir godkjent (69) fordi mållinjeteknologien ikke er på plass i kvinnenes Champions League-finale tre år etter at den ble innført av FIFA under Canada-VM 2015, er det veldig mye verre med.

UEFA kan prise seg lykkelige over at det beste laget vant.

Hadde Wolfsburg ridd av stormen på 1–0 ville troféoverrekkelsen vært av det historisk pinlige slaget.

WOLFSBURG-LYON VED avspark sto 2–4 i Champions League-titler der tyskernes revansjelyst handlet om finaletapet i 2016 (på straffer) og kvartfinalenederlaget forrige sesong. Ada Hegerberg-Caroline Graham Hansen sto 2–0 både i titler og finaler. Der Lyon-spissen dro til Kiev med to av to, mens Caro misset 2016-finalen på grunn av skade.

Mange mente derfor at Lyon hadde erfaringene og rutinen på sin side, og derfor var favoritter.

Det kunne ikke vært mer riktig.

NÅ ER DET 5–2 Lyon, 3–0 Ada Hegerberg og denne gangen var Caroline Graham Hansens doble nedtur at hun var småskadet ved avspark og måtte forlate kampen i pausen (skade). Så langt er ikke dette Caros turnering. Men gode fotballspillere får alltid nye sjanser, og Caroline Graham Hansen får garantert flere Champions League-finaler.

Jeg er også sikker på at hun vinner.

ADA HEGERBERG ER målscoreren Europa og denne turneringa aldri har sett maken til. I en alder av 22 år hadde hun allerede scoret 36 Champions League-mål før kampen, 14 denne sesongen. I alle turneringer var tallene 166 mål på 130 kamper. Og nå står hun altså med 15 /37 og 167/131 og har satt enda en rekord.

Det er intet mindre enn makeløst.

Ada Hegerberg er makeløs.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!