REKORDJAKT: Ada Hegerberg vil med hattrick sette ny rekord i antall Champions League-mål på en sesong. Foto: Nicolò Campo/Pacific Press/NTB Scanpix
REKORDJAKT: Ada Hegerberg vil med hattrick sette ny rekord i antall Champions League-mål på en sesong. Foto: Nicolò Campo/Pacific Press/NTB ScanpixVis mer

Ada Hegerberg jager rekord i kveld: - Håper hun slipper seg løs

Roger Finjord roser Lyon-spilleren før Champions League-finalen.

(Dagbladet): I kveld er det duket for Champions League-finale mellom franske Lyon og tyske Wolfsburg. De to klubbene har lenge knivet om å være den beste klubbene i fotballsirkuset, og i kveldens finale er det tre norske jenter som er involvert.

Caroline Graham Hansen (21) har dessverre pådratt seg en skade og må stå over finalen, mens Synne Jensen (20) kan være aktuell i angrepet for Wolfsburg. Ei som garantert blir å finne i startoppstillingen er Lyons Ada Hegerberg.

- Jeg er i god form og vil gi alt i denne finalen. Vi har selvsagt en målsetting om å vinne dette trofeet, sier hun ifølge Norges Fotballforbund.

20-åringen har allerede notert seg for 12 scoringer i turneringen denne sesongen - to mål bak Champions League-rekorden som deles av tre spillere. Hun imponerer landslagssjef Roger Finjord, som gleder seg til å se henne i aksjon.

- Hun er i kjempeform. Nå du er i en Champions League-finale er det karrierens høydepunkt. Jeg håper hun slipper seg løs og nyter øyeblikket, sier Finjord.

Høyt nivå Når Dagbladet snakker med Finjord er han på vei til finalen som spilles på Stadio Città del Tricolore i italienske Reggio Emilia. Han gleder seg over at det er tre norske jenter som er med på et så høyt nivå.

- De er med å prege internasjonal fotball. Det er noen av de beste klubbene i verden. Jeg er veldig glad for at de er norske. Vi er stolte av det, sier Finjord.

Ingen norske jenter har tidligere vært med på å vinne Champions League, så i kveld blir det en historisk kamp uansett resultat.

Lyon jager revansj etter 0-1 tapet for Wolfsburg i samme finale i 2013. Finjord tror Ada Hegerberg kan få en finger med i spillet.

- Hun kommer til å spille en viktig rolle og er en potensiell matchvinner i kveld.

- Hvordan tror du kampen blir?

- Det er veldig vanskelig å spå. Det er veldig mange landslagsspillere, sentrale spillere. Det blir en veldig god fotballkamp. Det er to offensive lag. Det er en veldig fin reklame for kvinnefotballen, sier Finjord.

I utvikling Selv om Ada Hegerberg bøtter inn mål for Lyon både i hjemlig liga og europeisk cup, er det ikke snakk om å miste fotfestet. Finjord forteller at hun hele tiden er ute etter å utvikle seg.

Hegerberg står med 53 mål på 33 kamper totalt denne sesongen ifølge uefa.com, og er en av verdens beste spillere - i en alder av 20 år.

- Det er en kjempeprestasjon. Hun har alltid vært flink til å utfordre. Det er et resultat av mange års arbeid at hun står der i dag. Det er veldig fortjent. Hun er fortsatt bare 20 år, og kan utvikle seg enda mer i årene som kommer. Jeg er helt sikker på at hun ikke kommer til å hvile på noen laurbær, sier Finjord.

Lyon slo Paris Saint-Germain 8-0 sammenlagt i semifinalen og Wolfsburg slo regjerende mester FFC Frankfurt 4-1 sammenlagt. Wolfsburg gikk til topps i både 2013 og 2014, mens Lyon vant i 2011 og 2012.

Champions League-finalen spilles 18.00 i kveld og vises på Eurosport.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.