Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ada Hegerberg kåret til Årets spiller i Europa: - En fantastisk følelse

Under UEFA-galla.

PRISVINNER: Ada Hegerberg vant prisen for årets spiller i Europa. Se henne motta prisen her. Video: Viasat Fotball Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ada Hegerberg (21) ble kåret til årets kvinnelige fotballspiller i Europa under en Uefa-galla i kveld.

- Det var en stor ambisjon å vinne alle trofeene, og det var en fantastisk lagseier. Å stå her med trofeet er en stor ære, sier Hegerberg fra scenen i Monaco.

Lyon-spilleren var én av tre spillere som kjempet om prisen, sammen med Amandine Henry (Frankrike) og Dzsenifer Marozsan (Ungarn).

- Jeg vil fortsette å vinne titler med laget mitt (Lyon). Det var en fantastisk følelse å vinne Champions League, sier Hegerberg om forrige sesongs høydepunkt.

MED RONALDO: Cristiano Ronaldo og Ada Hegerberg etter at de ble kåret til Europas beste spillere. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE
MED RONALDO: Cristiano Ronaldo og Ada Hegerberg etter at de ble kåret til Europas beste spillere. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE Vis mer

På sosiale medier hagler det med gratulasjoner til 21-åringen.

- Vi er stolte av deg. .Gratulerer årets spiller i Europa! skriver statsminister Erna Solberg på Twitter.

- Gratulerer Ada Hegerberg med kåringen som årets kvinnelige fotballspiller i Europa! skriver kulturminister Linda Hofstad Helleland.

- Herlig, Ada! Dette har du virkelig fortjent! skriver TV 2-profil Davy Wathne.

- Gratulerer til Ada som er kåret til Europas beste fotballspiller! Stolt av deg! skriver fotballspiller Ingvild Stensland.

- Yeah! Vår Ada. Årets spiller i Europa, skriver Jan Åge Fjørtoft.

FINALESCORING: Ada Hegerberg scoret i Champions League-finalen mot Wolfsburg i mai. Lyon vant finalen. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
FINALESCORING: Ada Hegerberg scoret i Champions League-finalen mot Wolfsburg i mai. Lyon vant finalen. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE Vis mer

Lyon-tungt

Det er journalister fra UEFAs 55 medlemsland har stemt fram Hegerberg som én av de tre. Prisen ble delt ut under mesterligatrekningen i Monaco.

Amandine Henry spilte med Hegerberg i Lyon i fjor, men har gått til amerikanske Portland Thorns. Dzsenifer Marozsan kom til den franske klubben fra Frankfurt denne sommeren.

Hegerberg scoret 54 mål på 34 kamper for Lyon forrige sesong. I mesterligaen ble hun toppscorer med sine 13 mål. Lyon vant både liga, cup og Champions League forrige sesong.

Ronaldo-pris

Cristiano Ronaldo ble kåret til Årets spiller blant herrene. Han vant foran Gareth Bale og Antoine Griezmann.

- Dette er stort. Jeg må si takk til lagkameratene mine og de andre spillerne. Dere er fantastiske fotballspillere, sier Ronaldo på scenen.

Ronaldo vant både Champions League og fotball-EM i sommer. I finalene ble Griezmann (Atletico Madrid og Frankrike) slått.

Igjen ble den franske spissen snytt - av Ronaldo.

- Sorry. Du må vite at du er en fantastisk spiller, sier Ronaldo med et smil på lur.

Gruppe for Champions League 2016/17 kan du se her.

PRIS: Ada Hegerberg og UEFA-president Angel Maria Villar. Foto: REUTERS/Eric Gaillard
PRIS: Ada Hegerberg og UEFA-president Angel Maria Villar. Foto: REUTERS/Eric Gaillard Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!