FINALEKLAR: Ada Hegerberg og Lyon blir nok en gang å se i Champions League-finalen. Foto: Bildbyrån
FINALEKLAR: Ada Hegerberg og Lyon blir nok en gang å se i Champions League-finalen. Foto: BildbyrånVis mer

Champions League, kvinner: Olympique Lyon-Manchester City

Ada Hegerberg og Lyon i Champions League-finalen. Da blir det helt sikkert norsk duell i Kiev

Ada Hegerberg (22) er klar for sin tredje strake Champions League-finale. Det er viktigere enn scoringen(e) som uteble mot Manchester City.

Olympique Lyon – Manchester City WFC 1–0 (1-0)

LYON (Dagbladet): Ada Hegerberg er Norges første bidrag i Chamions League-finalen i Kiev 24. mai. Klokka 20.50 i kveld (søndag) vet vi om hun møter Maren Mjelde (Chelsea) eller Caroline Graham Hansen (Wolfsburg). "Caro" og Wolfsburg er det naturlige tipset etter 3-1 seieren i London sist søndag.

Lyon-Wolfsburg er også ensbetydende med drømmefinalen.

FØR RETURKAMPEN MOT Manchester City hadde Ada Hegerberg scoret 46 mål på 25 kamper i 2017/2018. Der står hun fortsatt. Da Lyons kvinner sikret billetten til den tredje strake Champions League-finalen holdt de fansen kunstig på pinebenken. Men smaker du på Adas gjennomsnitt etter 27 opptredener er det fortsatt fest i ganen:

1,769 scoringer per kamp.

Det er klasse.

ETTER 0–0 MANCHESTER for ei uke siden var denne returkampen på Groupama Stadium i utgangspunktet helt åpen. Til avspark. Derfra og til finalebilletten til Kiev 24. mai var Ada Hegerbergs Lyon de engelske jentene dønn overlegne. Men lag som har spilt 0–0 borte og som bare leder 1–0 hjemme lever alltid farlig.

Derfor handlet det, etter Lucy Bronzes 1–0 på en strøken volley etter seksten minutter, om å score nummer to.

SJANSENE VAR DER med jevne mellomrom. Det var de avsluttende ferdighetene som sviktet. Det siste trøkket. Litt fordi Manchester City forsvarte seg godt i og rundt egen boks. Mest fordi Lyon gjorde få berøringer ute på banen til flere berøringer i den avsluttende enden. Og slik ble et par meget godt oppbygde angrep på en berøring mellom mange spillere, til avslutninger som ikke matchet veien til avslutningsøyeblikket.

Derfor spenningen.

KAN HENDE DET var den totale dominansen spillemessig som spøkte litt med Lyons kvinner. Og at de egentlig aldri følte seg truet. Ikke skikkelig i hvert fall. Jeg mener, City var knapt over midtbanen den første timen. Selv om bortelaget hadde litt mer ball i andre omgang tok det 88 minutter å få løsnet et skudd på mål. Men igjen, 1-0, uavhengig av spillemessig dominans og tilsynelatende kontroll, er alltid resultatet som kan bli drept av en kontring som setter bortemålsregelen i spill.

Manchester City hadde ikke det i seg.