EM-PROFIL: Ada Hegerberg på trening noen dager før avreise til EM i Nederland.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
EM-PROFIL: Ada Hegerberg på trening noen dager før avreise til EM i Nederland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Fotball-EM for kvinner 2017:

Ada Hegerberg om suksessen: - Etterpå blir du helt utladet

Fra Champions League-gull til EM-oppkjøring.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Kvinnelandslaget fullførte onsdag ettermiddag den første økta før EM-sluttspillet i sommer.

Ada Hegerberg har opplevd opptur etter opptur og tidligere i sommer var hun med på å vinne Champions League med den franske klubben Lyon.

Men det har ikke utelukkende vært en dans på roser.

- Du er så fokusert at du ikke merker at du er sliten. Etterpå blir du helt utladet. Det er så mye glede og inntrykk fra alle kanter, sier Hegerberg til Dagbladet.

Feriemodus

Perioden etter triumfen med Lyon har vært uten kamper og preget av ferie for stjernespissen, men Hegerberg har ikke ligget på latsiden.

Den fysiske formen har blitt bevart og fokuset har vært på detaljene i fotarbeidet.

PÅ JOBB: Ada Hegerberg er tilbake på feltet med landslagstrener Sjögren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ JOBB: Ada Hegerberg er tilbake på feltet med landslagstrener Sjögren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Touch, pasning, mottak, finte og skudd, det er det grunnleggende som går igjen hele tiden. Det har holdt på med siden jeg var liten, sier kraftspissen.

Slik trening blir det nemlig lite av i sesongen på grunn av kjøret med kamper. Og det virker som den spesifikke treningen har gitt resultater, for på spørsmålet om egen form, er svaret klinkende klart:

- Formen er superbra, sier Hegerberg.

Knapt med tid

Første kamp i årets EM spilles 16.juli mot vertsnasjonen Nederland. Hegerberg tror mesterskapet blir tøft, mye på grunn av tid. Både den som har gått og den som er igjen.

- Vi har ikke hatt god tid siden vi fikk ny trener, seks måneder er ingenting på lang sikt, sier hun.

Hegerberg ser tilbake til desember hvor Norges Fotballforbund presenterte den relativt ukjente Martin Sjögren som ny landslagsjef.

Svensken har ledet laget til fire seiere på åtte kamper. Hegerberg mener Norge har gode sjanser og mye godt å bygge på selv om laget nå er ute av topp 10 segmentet i verden.

- Det blir tøft, men vi må være offensive og møte opp godt og tro på oss selv, sier goalgetteren.

Flaks

Hegerberg forteller videre:

- Det handler som alltid om hardt arbeid og litt tur. De dyktige har ofte litt flaks, sier hun.

Om de norske landslagsjentene har hellet med seg i Nederland gjenstår å se. Nå venter tre økter på Ullevaal før kursen settes mot Frankrike og kamp mot et sterkt fransk landslag. Så reiser laget videre til EM i Nederland.