Adam er fortsatt i paradis

Adam Malysz (23) befinner seg fortsatt i hoppsportens paradis. Han fulgte opp sin overlegne seier i den tysk-østerrikske hoppuka med en knusende seier i det første av to verdenscuprenn i skiflyging her i Harrachov.

Den lille, beskjedne polakken gledet de mange tusener av landsmenn som hadde tatt den korte turen over grensen, med fantastisk skihopping. Skeptikerne som hevdet at Malysz ikke er noen skiflyger, fikk svar på tiltale så det holdt.

Da det hele var over, hadde Malysz slått nærmeste konkurrent, tyskeren Martin Schmitt, med hele 27.5 poeng og satt ny bakkerekord med 206.5 meter. Det var 2 1/2 meter lenger enn Andi Goldbergers gamle rekord. Samtidig forbedret Malysz sin personlige rekord med 15 meter. Finnen Janne Ahonen fulgte Malysz på lengden i 1. omgang, men unnlot å sette nedslag på 206.5 meter. Malysz hadde ingen problemer med å plante et telemarknedslag nær kjempebakkens tålegrense. Ahonen «sprakk» i 2 . omgang og falt ned til 5. plass.

Statister

De norske hopperne ble statister i bakken. Det eneste lyspunktet var Tommy Ingebrigtsens annethopp, som var omgangens femte beste. Da viste trønderen noen av sine skiflygingsegenskaper og landet på 182 meter. Med det hoppet han seg opp fra 16. til 8. plass. Tommy presterte bare 164 meter i førsteomgangen og var tydelig misfornøyd.

Olav Magne Dønnem endte på 11. plass med hopp på 166.5 og 166 meter, Roar Ljøkelsøy ble nr. 13 med 163 og 165 meter, Henning Stensrud nr. 16 med 154 og 168.5 og Kristian Brenden nr. 20 med 159.5 og 151.5 meter. Lasse Ottesen, som har en personlig rekord på 212 meter, endte på 35. plass med 142 meter og fikk ikke hoppe i 2. omgang. Malysz ble naturligvis omfattet med voldsom oppmerksomhet etter rennet, men han bare smilte og hadde ingen annen forklaring på sin framgang at han hadde trent noe mindre, men åpenbart riktigere.

- Jeg har kommet inn i en fin rytme og hopper med stor selvtillit, sa han.