DØMT TIL FENGSEL: Sunderland-eksspiller Adam Johnson. Foto: NTB Scanpix
DØMT TIL FENGSEL: Sunderland-eksspiller Adam Johnson. Foto: NTB ScanpixVis mer

Adam Johnson dømt til seks år i fengsel for sex med 15-åring

- Du viser ingen anger.

(Dagbladet): Den tidligere Sunderland- og England-spilleren Adam Johnson er dømt til seks års fengsel for seksuell omgang med en mindreårig, melder BBC.

Johnson ble funnet skyldig i «seksuell berøring», men frikjent for et annet av tiltalepunktene. Spilleren har tidligere innrømmet å ha kommet med tilnærminger (såkalt «grooming») mot jenta på 15 år, og innrømmet også en seksuell handling.

- Du viser ingen anger, for du nekter fortsatt for den mest alvorlige forbrytelsen. Din framtid som fotballspiller er nødt til å være i fare, sa dommer Jonathan Rose blant annet i retten.

Dommeren uttalte også at det 15 år gamle offeret har fått alvorlige psykiske skader på grunn av saken.

Sparket Den tidligere engelske landslagsspilleren Johnson fikk i februar sparken i Premier League-klubben Sunderland, etter at han sa seg skyldig i ett av fire punkter i tiltalen.

Offeret - som altså var under seksuell lavalder - blir i retten beskrevet som en svoren Sunderland-supporter som hadde Adam Johnson som favorittspiller. I retten kom det fram at deres første møte var i en park i januar 2015 - og at Johnson hadde gitt bort en signert trøye. De to skal først ha etablert kontakt via nettstedet Facebook.

- Han har utnyttet sin posisjon. Hun så opp til ham, sier aktor Kate Blackwell i retten, gjengitt av Mirror.

Stort talent Adam Johnson ble omtalt som et av de største talentene i sin årgang i England. Han spilte 8 kamper på U19-landslaget. 19 kamper på U21-landslaget og 12 A-landskamper for England.

24. mai 2010 fikk Johnson England-debuten under landslagssjef Fabio Capello. Mexico ble slått 3-1 i en vennskapskamp i VM-forberedelsene.

Også Sunderland-direktør Margaret Byrne trakk seg fra sin stilling da det ble kjent at klubben lot Adam Johnson fortsette å spille til tross for at de kjente til de alvorlige anklagene.