Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Adam Johnson funnet skyldig i ett av tiltalepunktene

Tiltalt for seksuell omgang med ei mindreårig jente.

FRIKJENT PÅ ETT PUNKT: Adam Johnson, tidligere Premier League-spiller, ble i retten frifunnet på et av tiltalepunktene. Foto:  REUTERS/Phil Noble
FRIKJENT PÅ ETT PUNKT: Adam Johnson, tidligere Premier League-spiller, ble i retten frifunnet på et av tiltalepunktene. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

(Dagbladet): Den tidligere Premier League-spilleren Adam Johnson (28) er funnet skyldig i ett av tiltalepunktene som omhandler seksuell omgang med ei mindreårig jente. Tiltalepunktet gikk ut på at Johnson hadde befølt jenta.

Johnson er også frifunnet på et annet tiltalepunkt der jenta skulle ha utført seksuelle handlinger på fotballspilleren.

Flere britiske medier, blant andre Sky og Mirror, melder dette i ettermiddag.

Johnson skal ha fått beskjed av dommeren om at en fengselsstraff er uunngåelig. Ifølge Daily Mail kan ha få opptil sju år bak murene.

Sparket Den tidligere engelske landslagsspilleren fikk nylig sparken i Premier League-klubben Sunderland nylig etter at han sa seg skyldig i ett av fire punkter i tiltalen som omhandler seksuell omgang med ei 15 år gammel jente. Johnson innrømmet at han har kysset jenta og at han utnyttet hennes følelser.

Johnson ble sagt opp og mister sin kontrakt verdt rundt 60 000 pund — 745 000 kroner — i uka.

— Utnyttet Offeret  som var under seksuell lavalder — blir i retten beskrevet som en svoren Sunderland-supporter som hadde Adam Johnson som favorittspiller. I retten kom det fram at deres første møte var i en park i januar 2015 — og at Johnson hadde gitt bort en signert trøye. De to skal først ha etablert kontakt via nettstedet Facebook.

— Han har utnyttet sin posisjon. Hun så opp til ham, sa aktor Kate Blackwell i retten, gjengitt av Mirror.

Ifølge det som kom fram i retten skal Johnson og fornærmede ha hatt kontakt i tidsrommet 30. desember 2014 til 26. februar 2015. I mars ble han arrestert.

Dagbladet kommer med mer.