Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Adam Larsson (18) er Europas heteste før NHL-draften

Tre svensker rangert på topp.

LOVENDE: Adam Larsson i aksjon mot USA i januars U20-VM i Buffalo. 18-åringen er et av de heteste navnene før sommerens NHL-draft.Foto: SCANPIX/Rick Stewart/Getty Images/AFP
LOVENDE: Adam Larsson i aksjon mot USA i januars U20-VM i Buffalo. 18-åringen er et av de heteste navnene før sommerens NHL-draft.Foto: SCANPIX/Rick Stewart/Getty Images/AFP Vis mer

Skellefteå-backen Adam Larsson (18) er rangert på topp blant de europeiske talentene foran NHL-draften i sommer.

To andre svensker følger på plassene bak. Mika Zibanejad og Jonas Brodin er nummer to og tre på rankinglisten for europeiske utespillere. Canadieren Ryan Nugent-Hopkins topper listen for Nord-Amerika.

En annen svensk spiller, Gabriel Landeskog, er på annenplass på den nordamerikanske listen. Han spiller i den canadiske OHL-ligaen.

Rangeringen er utarbeidet av NHL-speidernes organisasjon.

Sist gang en svensk spiller ble valgt først i draften var i 1989 da Mats Sundin gikk til Quebec Nordiques. Laget ble flyttet til Denver i 1995 og er nå Jonas Holøs' klubb Colorado Avalanche.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media