Adebayor: - Alle tjener på en overgang

Hinter om Arsenal-exit.

(Dagbladet.no): Det er ikke bare Cristiano Ronaldo som vingler bortover «overgangsveien» denne sommeren. Arsenals togolesiske angrepselegant Emmanuel Adebayor har også problemer med å gjøre seg opp en mening om hvem som kommer til å være i besittelse av spillerlisensen hans fra høsten av; Arsenal, AC Milan eller Barcelona.

- Akkurat nå befinner jeg meg i en posisjon hvor jeg ikke vet hvor jeg kommer til å spille neste sesong, medgir Adebayor ifølge Sky Sports.

Den tidligere Monaco-spissen er i Wien på sponsoroppdrag for skoprodusenten sin, og benyttet anledningen til å tåkelegge fotballfremtiden da han møtte både tv-journalister og skrivende presse.

- Det viktigste for meg er at jeg fortsetter å nyte fotballen. Jeg blir i Arsenal, konstaterte Adebayor for åpent kamera.

Fem, seks ganger så dyr

Men så snart etermediene hadde fått sitt, og avisjournalistene fikk slippe til, fikk pipen en annen lyd.

- Arsene Wenger er som en far for meg, og det er ingen tvil om at han har fått meg dit jeg er i dag. Men om han skulle selge meg, og dersom tallene jeg hører stemmer, kan Arsenal innkassere fem eller seks ganger så mye som det de betalte for meg. Alle vil derfor tjene på en overgang. De (Arsenal journ.anm.) er nødt til å ta en god avgjørelse, og jeg er også nødt til å ta en god avgjørelse, er Adebayor sitert på av blant andre The Guardian, The Times, BBC og Sky Sports.

Artikkelen fortsetter under annonsen

AC Milan har tidligere i sommer gått åpent ut og sagt at Adebayor står øverst på ønskelista når klubben skal gjenreise den tapte ære etter en skuffende fjorårssesong. Barcelona har også lurt i kulissene, men den katalanske giganten har holdt en langt lavere profil enn «Rossoneri».

GODE MINNER FRA SAN SIRO: Emmanuel Adebayor scoret det siste målet da Arsenal knuste Milans håp om forsvar av Champions League-tittelen med 0-2 seier på San Siro i åttendedelsfinalen. Nå kan Milano bli neste stoppested for togoleseren. Foto: AFP/Scanpix
GODE MINNER FRA SAN SIRO: Emmanuel Adebayor scoret det siste målet da Arsenal knuste Milans håp om forsvar av Champions League-tittelen med 0-2 seier på San Siro i åttendedelsfinalen. Nå kan Milano bli neste stoppested for togoleseren. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

- Som dere vet bedre en noen andre, er det mange lag som ønsker at jeg skal spille for dem. Det kommer til å bli en vanskelig avgjørelse, og jeg kommer til å sette meg ned med agenten min og familien for å finne ut hva som vil være et godt karrieregrep, sa Adebayor til journalistene i Wien.

Penger uten betydning 

Han understreket samtidig at det ikke er pengene som i så fall vil være motivasjonen for et klubbskifte.

- Da jeg var yngre hadde jeg en drøm om å bli en god fotballspiller og spille for en stor klubb. Jeg ble født i Togo, og har aldri brydd meg om å spille for penger. Lykken var å spille for å ha det moro, og det er det jeg har gjort helt fram til nå. Jeg spiller fordi jeg elsker det, sa Adebayor.

- Jeg hadde en drøm om spille for Arsenal, og Arsenal er en av de mest elskverdige klubbene I verden. De gangene jeg reiser tilbake til Afrika ser jeg hvor mange mennesker som elsker klubben. Likevel har jeg nå sjansen til å spille for en av de største klubbene i verden, fortsatte togoleseren.Ikke pratet med Wenger

Ikke pratet med Wenger

Han innrømmet at han ennå ikke har diskutert en potensiell overgang med Arsene Wenger, og at ingen avgjørelse vil bli tatt før de to har pratet sammen.

- Jeg har fått løfter fra manager Arsene Wenger om at klubben vil ringe meg neste uke. Jeg avventer svaret deres og neste uke kommer jeg til å ta avgjørelsen. Jeg trenger å vite hva jeg skal gjøre før jeg rapporterer til trening 21. juli.

Adebayor: - Alle tjener på en overgang

Arsenal har gått ut og sagt at Adebayor ikke er til salgs, men enkelte hevder at dette bare er et spill for galleriet. En av Storbritannias mest velinformerte fotballjournalister, The Times\' sjefsskribent Martin Samuel, skriver at Wenger ikke har noen motforestillinger mot å la Adebayor gå, forutsatt at prisen er den rette, noe som er antatt å være rundt 300 millioner kroner.

Wenger har allerede sett Mathieu Flamini forlate Emirates til fordel for San Siro, og i tillegg svirrer ryktene rundt nevnte Adebayor og Alexander Hleb. Skulle også disse to forsvinne, skal blant annet Blackburns Roque Santa Cruz være et hett navn, skriver The Times.