Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Adebayor angrer på van Persie-sparket

Men slakter Arsenal og Wenger for å ha presset ham ut av klubben.

TAKK FOR SIST: Emmanuel Adebayor sier feiringen foran Arsenal-fansen ikke var for å provosere, men et takk for sist fordi han ble presset ut av klubben, og fordi supporterne hadde hetset foreldrene hans.Foto: SCANPIX/AFP/Andrew Yates
TAKK FOR SIST: Emmanuel Adebayor sier feiringen foran Arsenal-fansen ikke var for å provosere, men et takk for sist fordi han ble presset ut av klubben, og fordi supporterne hadde hetset foreldrene hans.Foto: SCANPIX/AFP/Andrew Yates Vis mer

||| (Dagbladet.no): Emmanuel Adebayor fikk tre kampers utestengelse for stempelet han satte igjen i panna på tidligere Arsenal-kollega Robin van Persie da City møtte London-laget i september.

Nå sier spissen at han angrer på det han gjorde.

- Det er en av de tingene du ikke kan gjøre i fotball, det er sikkert. Om noen gjorde det mot meg ville det irritert meg og såret meg. Jeg angrer på det, sier Adebayor, ifølge Sky Sports.

Ville forsvare foreldrene
Van Persie gikk blødende av banen etter hendelsen, og Adebayor fikk hard medfart av Arsenal-manager Arsene Wenger og fansen i etterkant.

Deretter havnet Adebayor i fokus igjen, da han hemningsløst feiret scoring med et langløp foran sine gamle supportere.

Det angrer han ikke så mye på.

- Vi er alle mennesker, og det er ting vi tåler og ting vi ikke tåler. Alle har sin grense. Jeg er heldig som har moren min fortsatt i live. Jeg tror jeg aldri kan akseptere ting som ble sagt og gjort som handlet om moren min, sier togoleseren.

- Da jeg hørte fansen synge og fornærme foreldrene mine - jeg tålte det ikke. Da jeg scoret ville jeg vise dem: «Dere sparket meg ut av klubben, nå scorer jeg mot dere». Det var et svar på det som hadde skjedd, men jeg ønsket ikke å provosere noen, sier Adebayor.

Ble presset ut av Wenger
For City-spissen insisterer på at han ble presset ut av Emirates. Arsenal-fansens hetsing av ham har bakgrunn i nettopp overgangen til Manchester City, som mange følte var begrunnet i økonomiske motiver, etter lang tids flørting med andre klubber.

Det avviser Emmanuel Adebayor, som i stedet hevder Arsene Wenger ba ham forlate klubben.

- Jeg snakket med treneren, og han sa at jeg var en av klubbens best betalte spillere. Klubben tapte penger, så kanskje de ikke ville være i stand til å betale meg lenger - det beste for meg ville være å dra, sier Adebayor.

- Jeg spurte ham: Er dette ditt valg eller klubbens? Han svarte: Det er alles valg, hele klubben. Jeg ble presset ut. Så folk bør vite at det ikke var jeg som ville flytte på meg for pengene, det var Arsenal som tvang meg til å reise, sier spissen.

Nå er det en gang kjærlighetsfulle forholdet til Arsenal ødelagt.

- Mitt forhold til Arsenal har brukket i to, sier Adebayor.

Feiringen foran Arsenal-supporterne kostet ham 270 000 kroner og betinget matchstraff.

BLØDENDE: Adebayor angrer på stemplingen som etterlot tidligere lagkamerat Robin van Persie blødende på City of Manchester-matta.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
BLØDENDE: Adebayor angrer på stemplingen som etterlot tidligere lagkamerat Robin van Persie blødende på City of Manchester-matta.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media