Adebayor bare fornyet arbeidstillatelse unna Man. City

- Har bestått legesjekken.

SNART CITY-SPILLER?: Ifølge BBC er det bare fornyet arbeidstillatelse som står mellom Emmanuel Adebayor og en overgang til Manchester City.Foto: SCANPIX/AP Photo/PA, Sean Dempsey
SNART CITY-SPILLER?: Ifølge BBC er det bare fornyet arbeidstillatelse som står mellom Emmanuel Adebayor og en overgang til Manchester City.Foto: SCANPIX/AP Photo/PA, Sean DempseyVis mer

(Dagbladet.no): Emmanuel Adebayor er svært nær en overgang til Manchester City etter at togoleseren besto den obligatoriske legesjekk, melder BBC.

Det eneste som gjenstår før Arsenal-spissen følger i fotsporene til Gareth Barry, Roque Santa Cruz og Carlos Tevez er en høring om fornyelse av arbeidstillatelsen hans i Storbritannia.

For en spiller av Adebayors kaliber er en slik høring som en ren formalitet å regne. Derfor er det gode muligheter for at han kan begynne å sesongoppkjøringen med nye lagkamerater i løpet av uka.

- Med på draktlansering i Abu Dhabi
Dersom overgangen blir sluttført i løpet av dagen, vil Adebayor reise ens ærend til Abu Dhabi sammen med manager Mark Hughes, Stephen Ireland og nyervervelsene Barry, Santa Cruz og Tevez for lansering av Citys nye draktkolleksjon.

Delegasjone vil deretter slutte seg til resten av laget på treningsleir i Sør-Afrika, skriver Manchester Evening News.

City intensiverte jakten på Adebayor da klubben ikke var i stand til å overbevise Barcelonas Samuel Eto'o om å flytte til England. Likevel kom det som en overraskelse da Sky Sports meldte på mandag at Manchester City var i dialog med Arsenal om en overgang for 25-åringen fra Togo.

Da Carlos Tevez ble presentert i lyseblått for media og supportere i går ettermiddag, bekreftet City-manager Mark Hughes at det har blitt avviklet samtaler med Arsenal, men at han ikke kunne si så mye mer før en eventuell avtale var på plass.