Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Adebayor-dobbel sendte Tottenham videre etter skrekkåpning

Måtte score tre på 40 minutter.

UTLIKNER: Emmanuel Adebayor scorer 2-1-målet og utlikner dermed til 2-2 sammenlagt. Men fortsatt ledet Dnipro på bortemål. Foto: Ian Kington, AFP / NTB Scanpix
UTLIKNER: Emmanuel Adebayor scorer 2-1-målet og utlikner dermed til 2-2 sammenlagt. Men fortsatt ledet Dnipro på bortemål. Foto: Ian Kington, AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tottenham - Dnipro 3-1, sammenlagt 3-2.

Emmanuel Adebayor ble den store helten da Tottenham sikret avansement til åttedelsfinale i Europa League. Han scoret to mål i snuoperasjonen som måtte til etter tre tunge omganger i dobbeltoppgjøret mot ukrainske Dnipro.

Adebayor mistet broren i fjor sommer, og sleit med spilletid under eks-manager André Villas-Boas i høst. Under Tim Sherwood har han fått tillit, og takket for det etter kampen.

- Det er mange ting som gikk galt i familien min, og i dag er jeg veldig glad for å være tilbake og å score mål. Jeg er fornøyd med laget, må holde fokus og fortsette å jobbe. Jeg vil si takk til den nye sjefen som har kommet inn og gitt meg en scene å opptre på, sier Adebayor ifølge BBC.

Tottenham hadde 0-1 i sekken fra bortekampen, og det så ikke lovende ut etter første omgang på White Hart Lane i kveld heller. 0-0, og slett ingen sjanseflom i favør vertskapet.

Enda verre ble det i andre omgangs tredje minutt. Roman Zozulya nikket mot mål etter et frispark, og Hugo Lloris klarte ikke annet enn å styre ballen opp i nettaket.

Rødt kort Seks minutter seinere satte Roberto Soldado ballen i mål, men var avvinket for offside. Riktignok korrekt, men det understreket at marginene ikke var på Tottenhams side. Foreløpig.

For to minutter seinere skrudde danske Christian Eriksen et frispark over muren. Dnipro-keeper Denys Boyko burde kanskje stoppet skuddet, men fikk ikke hånda skikkelig bak ballen, og den lurte seg inn.

AVGJØRELSEN: Adebayor har nettopp slått Dnipro-forsvareren i luftduell ved hjelp av brystkassa, og setter inn vinnermålet med utsiden av foten. Foto: Eddie Keogh, Reuters / NTB Scanpix
AVGJØRELSEN: Adebayor har nettopp slått Dnipro-forsvareren i luftduell ved hjelp av brystkassa, og setter inn vinnermålet med utsiden av foten. Foto: Eddie Keogh, Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Tottenham hadde også marginene på sin side da Jan Vertonghen og målscorer Zozulya havnet i klammeri i feltet før et Tottenham-frispark. Belgieren gikk rett på Zuzulya, som riktignok satte panna mot tinningen til Tottenham-forsvareren. Unødvendig, men Vertonghen gikk likevel noe lett i bakken, og Dnipro-spilleren ble tildelt et direkte rødt kort.

Høy brystkasse To minutter seinere var Eriksen servitør, og inne foran mål sto Tottenham-spillere i kø for å avslutte. Fremst og best plassert var Emmanuel Adebayor, og han styrte ballen forbi Boyko.

Dermed sto det 2-1, 2-2 sammenlagt - men fortsatt fordel Dnipro på bortemålsregelen.

De holdt bare unna i noen små minutter til. Da var Adebayor størst, sterkest og først på ballen igjen. Etter en langpasning inn i feltet vant togoleseren en luftduell med brystkassa, og banket inn 3-1, og for første gang var Tottenham i føringen også sammenlagt.

Dnipro kjempet tappert med ti mann, og både et langskudd mot slutten av kampen og et frispark på overtid satte Lloris på prøve, men franskmannen besto begge ganger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!