Adebayor endte måltørken med hattrick

Herjet med Lech Poznan.

MATCHBALLEN MED HJEM: Emmanuel Adebayor sto for sitt første hattrick som Manchester City-spiller da Lech Poznan fikk gjennomgå.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES.
MATCHBALLEN MED HJEM: Emmanuel Adebayor sto for sitt første hattrick som Manchester City-spiller da Lech Poznan fikk gjennomgå.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES.Vis mer

||| (Dagbladet): Manchester City - Lech Poznan 3-1.

Målscorere stjeler som regel overskriftene, og det gjør også Emmanuel Adebayor etter sitt første hattrick i Manchester City-trøya - den første trippelen på klubbnivå siden han scoret tre for Arsenal mot Blackburn i september 2008.

Men først skal David Silva få velfortjent honnør for en vidunderlig forestilling der han var hjernen bak det aller meste hjemmelaget foretok seg mot Lech Poznan offensivt.

ÉN: Med en frekk vending, skaffet Emmanuel Adebayor seg plassen han trengte for å hamre inn 1-0.Foto: SCANPIX/EPA/FOTOSPORTS - ROBIN PARKER
ÉN: Med en frekk vending, skaffet Emmanuel Adebayor seg plassen han trengte for å hamre inn 1-0.Foto: SCANPIX/EPA/FOTOSPORTS - ROBIN PARKER Vis mer

Den spanske ballbegavelsen ser ut til å ha funnet seg til rette i lyseblått etter sommerovergangen fra Valencia, og var nest sist på to og tredje sist på ett av Adebayors tre fulltreffere.

Press
Togoleseren skremte ingen da han fikk en kjærkommen sjanse fra start mot Blackpool på søndag, og City fikk det først til å stemme da han ble tatt av banen til fordel for nettopp Silva.

Han har trolig også fått med seg alle siste dagers skriverier om at Wayne Rooney er et navn som settes i forbindelse med den pengesterke Abu Dhabi-eide klubben.

Dessuten sto han lagelig til for hogg etter 480 målløse minutter fordelt på ni kamper.

TO: Emmanuel Adebayor fikk uforstyrret heade inn 2-0.Foto: SCANPIX/ EPA/FOTOSPORTS - ROBIN PARKER
TO: Emmanuel Adebayor fikk uforstyrret heade inn 2-0.Foto: SCANPIX/ EPA/FOTOSPORTS - ROBIN PARKER Vis mer

Derfor var det ikke med så rent lite press på seg at Adebayor fikk en ny mulighet av Roberto Mancini da klubbkaptein Carlos Tevez ble spart.

Klinisk
Den skulle han ta såpass godt vare på, at han trolig vil beholde plassen når gamleklubben Arsenal kommer på besøk kommende søndag.

Først vartet han opp med en lekker vending og påfølgende strøken avslutning. Deretter fikk han uhindret stige til værs og stange David Silvas innlegg kontant i mål og fastsatte pauseresultatet til 2-0.

Etter hvilen utnyttet han en pasningsgave fra samme mann med en klinisk styring på et tidspunkt da de polske gjestene presset på for en utligning.

TRE: Med en kontrollert bredside, fullførte Emmanuel Adebayor hattricket.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES.
TRE: Med en kontrollert bredside, fullførte Emmanuel Adebayor hattricket.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES. Vis mer

I tillegg hadde han et par høyst kvalifiserte muligheter til å bli både fire- og femmålsscorer.

Overtok tabelltoppen
Lech Poznan var ute av stand til å henge med på pasningstempoet til vertene i første omgang, men skapte fornyet spenning etter juniorfeil i City-forsvaret like etter hvilen. Ballen havnet hos Joel Tshibamba, som enkelt satte inn en redusering, som til slutt bare skulle vise seg å bli et trøstemål.

Med 1-1 mellom grupperivalene Salzburg og Juventus, inntok City tabelltoppen i gruppe A med sju poeng, og Lech Poznan beholdt sin annenplass.