Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Adebayor frykter han er utsatt for heksekunst

Rammet av måltørke i Spurs.

KUTTET KONTAKT: Emmanuel Adebayor, her med det togolesiske landslaget, snakker om heksekunst og familetrøbbel. Foto: REUTERS / Thomas Mukoya / NTB SCANPIX
KUTTET KONTAKT: Emmanuel Adebayor, her med det togolesiske landslaget, snakker om heksekunst og familetrøbbel. Foto: REUTERS / Thomas Mukoya / NTB SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Emmanuel Adebayor har slitt i Tottenham i høst, Togo-spissen står med bare to mål.

Denne uka var 30-åringen i Ghana for kvalikkamp til Afrikamesterskapet i vinter. Togo tapte og ble jumbo i sin gruppe.

I den forbindelse ble han intervjuet om en familiekonflikt, som oppsto da spillerens søster hevder Adebayor har kastet ut sin mor fra et hus i hjemlandet Togo.

Juju-hekseri I et ni minutters langt intervju med Accra-radiostasjonen Peace Power Sports avviser Spurs-angriperen utkastelsen. Men han bekrefter at det finnes en konflikt.

Og han frykter at noen har forhekset ham med juju - vestafrikansk heksekunst.

- Jeg er selvsagt ikke en pastor, jeg er fotballspiller, så jeg kan ikke peke ut en heks, sier Adebayor til Peace.

Han antyder likevel at hans måltørke denne høsten skyldes nettopp trolldom, slik at han ikke får gjort jobben foran mål.

- De burde stoppe snakkingen, de burde slutte å gjøre juju på meg. De må la meg være i fred, sier Adebayor.

Moren flyttet selv? Han sier moren selv bestemte å forlate spillernes hus i Togo.

- Hvordan kan jeg kontakte min mor når hun sier til alle at jeg ikke kan lykkes med mitt arbeid? Derfor holder jeg meg unna, jeg gjør bare mitt.

I intervjuet er søsteren Maggie på tråden i en periode, før moren får komme til orde. Søsteren var den som fortalte at moren ikke lenger var i huset.

Adebayors mor sitter i stedet på grensa mellom Togo og Ghana og solgte låser og syntetiske bager, ifølge datteren.

Adebayor blir tydelig opprørt i radiosendingen, og sier at famlien hans nå ikke får penger fordi de ikke trenger det. Dessuten er de sju søsken, det er ikke bare ham som skal bidra.

Han sier han allerede har gitt søsteren et hus til 1,2 millioner dollar, som nå er blitt leid ut uten hans tillatelse.

Kritiserte buing
Adebayor-intervjuet er gjengitt i en rekke afrikanske og britiske aviser det siste døgnet. Hjemme i Storbritanna kan Adebayor være på banen igjen for Totteham når Hull besøkes borte søndag ettermiddag. Mot Stoke sist fikk han et innhopp på 25 minutter.

Før landslagspausen skapte Adebayor overskrifter da var kritisk til Spurs-fansens buing inne på White Hart Lane.  Da sa tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt til Dagbladet at det «er show» at en Premier League-keeper tør å si sånne ting.

- Arsenal-tiden er glemt, men den dagen Adebayor slutter å score mål er det ikke så show lenger. Han er en tidvis ekstremt frustrerende fyr, for når han er dårlig er han så sinnsvakt dårlig, sier Thorstvedt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling