Adebayor gir fansen skylda for Tottenhams svake hjemmeform

Hevder han snakker på vegne av alle spillerne.

UVELKOMNE: Tottenhams Emmanuel Adebayor hevder både han og resten av Tottenham-spillerne ikke lenger føler seg velkomne på White Hart Lane. Her feirer han scoring i hjemmekampen mot Newcastle, som Tottenham til slutt tapte 2-1. Foto: REUTERS/Andrew Winning.
UVELKOMNE: Tottenhams Emmanuel Adebayor hevder både han og resten av Tottenham-spillerne ikke lenger føler seg velkomne på White Hart Lane. Her feirer han scoring i hjemmekampen mot Newcastle, som Tottenham til slutt tapte 2-1. Foto: REUTERS/Andrew Winning.Vis mer

(Dagbladet): Tottenham tapte i går sin andre hjemmekamp på rad, og ligger på 12. plass i Premier League.

Underveis i kampen kom det kraftig buing fra tribunen, og det har nådd et punkt der spillerne gruer seg til å spille hjemmekamper og ikke greier å følge managerens instrukser, ifølge spurs-spiss Emmanuel Adebayor.

- Det er litt vanskelig når du vet at den første dårlige pasningen du slår gjør at du blir buet på av fansen. Det føles som man går gjennom noe trist, og ikke ønskes velkommen hjem av familien sin, sa Adebayor til Daily Telegraph.

- Jeg så bare kampen på TV, men jeg hørte ikke så veldig mye buing som det han skal ha det til. Men jeg skjønner godt at fansen ikke var fornøyde, sier Erik Thorstvedt til Dagbladet.

- Vil heller spille borte Ifølge det togolesiske fyrtårnet, har den dårlige stemningen på White Hart Lane gått så langt at spillerne heller har lyst til å spille bortekamper.

- For øyeblikket vet jeg ikke om vi bør spille borte eller hjemme. Jeg var på benken mot Stoke, men jeg kunne se at ingen ville ha ballen. Akkurat nå, for å være ærlig, tror jeg mange av spillerne sliter mentalt når de går ut på gressmatta, sa Adebayor.

Erik Thorstvedt syns det er rettferdig at fansen får lov til å uttrykke litt misnøye når det går galt.

- En ting er hvis de hadde buet på en enkelt spiller, men at det sukkes litt og stønnes litt når laget gjør så mye rart som det de gjør om dagen, syns jeg er helt naturlig, sier Thorstvedt.

Fansen må tåle litt de og Thorstvedt vil allikevel ikke si at Adebayor nødvendigvis bør slaktes for å kritisere egne fans. Tvert imot.

- Jeg syns jo det er litt show at noen tør å si sånne ting, for det er ganske sjelden at Premier League-spillere tør å si noe i det hele tatt, sier Thorstvedt.

- Hva tenker du om at det er nettopp Adebayor, med en fortid i Arsenal, som sier dette?

SHOW: Tidligere Tottenham-spiller og nåværende Premier League-ekspert i TV 2 Erik Thorstvedt liker at Adebayor tør å være ærlig. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet.
SHOW: Tidligere Tottenham-spiller og nåværende Premier League-ekspert i TV 2 Erik Thorstvedt liker at Adebayor tør å være ærlig. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet. Vis mer

- Arsenal-tiden er glemt, men den dagen Adebayor slutter å score mål er det ikke så show lenger. Han er en tidvis ekstremt frustrerende fyr, for når han er dårlig er han så sinnsvakt dårlig, sier Thorstvedt.

- Tror du han får reaksjoner i etterkant?

- Det er en ærlig mening, og jeg syns det er litt urettferdig at fansen ses på som en sånn uskrapelig og ufeilbarlig ekte greie.   Vi får nesten se hvordan klubben og fansen reagerer, svarer Thorstvedt.

- Garantert delte meninger Det kanskje aller mest oppsiktsvekkende er at Adebayor hevder at han snakker på vegne av alle Tottenham-spillerne når han sier at det er bra at neste kamp er borte mot Hull.

- For å være ærlig, tror jeg det. Da vet jeg at det er motstanderfansen som buer på oss og ikke våre egne. Og jeg snakker ikke bare for min egen del, jeg snakker på vegne av alle spillerne, sier spurs-spissen.

Thorstvedt, som selv har spilt for Tottenham i flere år, tror ikke det stemmer at alle spillerne er enige med Adebayor.

-  Det er alltid 20 forskjellige meninger i garderoben. Noen mener Pochettino er en bra fyr, andre mener han er ræva. Noen mener det er kjipt at fansen buer, andre mener de har rett til det, sier Thorstvedt.

Alt kan snu veldig fort Selv om Tottenham har tapt dobbelt så mange hjemmekamper som de har vunnet denne sesongen, er det bare seks poeng opp til West Ham på Champions League-plass.

- Det er samspill mellom publikum og det som skjer på banen. Det skal ikke mer enn én seier til før du plutselig har fansen hundre prosent bak deg igjen, sier Thorstvedt.

Han mener allikevel at Tottenham har store problemer, og han sliter med å finne profiler i et mannskap man har trodd underpresterte.

- Man har jo gått rundt og trodd at det var noe uforløst der, men når jeg går igjennom spillerne sliter jeg med å finne en som jeg tenker «Han der, han er en bra mann» om. Kanskje er ikke spillermaterialet så bra allikevel, sier Thorstvedt.

Adebayor har vært på banen i ti av elleve Tottenham-kamper så langt, og får altså anledning til å spille uten buende hjemmefans mot Hull City. Men det er først etter landslagspausen, søndag 23. november.

MATCHVINNEREN Jonathan Walters (i midten) scoret 2-0-målet for Stoke, noe som viste seg å bli matchvinnerscoringen. Stoke passerte dermed Tottenham på tabellen. Foto: AFP/Olly Greenwood.
MATCHVINNEREN Jonathan Walters (i midten) scoret 2-0-målet for Stoke, noe som viste seg å bli matchvinnerscoringen. Stoke passerte dermed Tottenham på tabellen. Foto: AFP/Olly Greenwood. Vis mer