Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Adebayor gir opp kampen mot rasisme

Sjikanert av Spurs-fans.

SCORET MOT TOTTENHAM: Emmanuel Adebayor nikket ballen i mål to ganger mot Tottenham i Champions League tirsdag. Fra tribunen ljunget gamle sanger. Foto: REUTERS/Juan Medina
SCORET MOT TOTTENHAM: Emmanuel Adebayor nikket ballen i mål to ganger mot Tottenham i Champions League tirsdag. Fra tribunen ljunget gamle sanger. Foto: REUTERS/Juan Medina Vis mer

Emmanuel Adebayor ble utsatt for rasistiske tilrop fra tribunen da Real Madrid smadret Tottenham 4-0, men angriperen tror ikke rasismen kan stoppes.

I årevis er afrikaneren blitt utsatt for ukvemsord fra tilskuerne.

- Vi kan ikke gjøre noe for å stoppe det, sukker Adebayor overfor The Guardian.

- Store spillere som er bedre enn meg har prøvd å stoppe det, men det er ikke lett. Rasisme? Vi har gjort alt vi kan for å vise rasisme rødt kort. Men folk holder på fremdeles, og det er en del av livet, forteller landslagsspilleren fra Togo.

Ifølge The Guardian sang deler av Tottenham-fansen «din far vasker elefanter, din mor er hore» etter Adebayor.

- Fordi jeg kommer fra Afrika så er jeg glad bare for å få spille fotball. Det er en drøm som blir virkelig. Jeg ønsker å sende mine beste ønsker til Afrika, med tanke på det som skjer i Libya og Elfenbenskysten. Jeg har mye familie og mange venner, sier Real Madrid-spilleren.

Tottenham misliker fansens sang, men sliter med å få stoppet den.

(NTB-AFP)

FLERE HAR PRØVD: Adebayor mener det er umulig å få stoppet rasismen. Foto: AP/Paul White
FLERE HAR PRØVD: Adebayor mener det er umulig å få stoppet rasismen. Foto: AP/Paul White Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media