SPILLER?: Emmanuel Adebayor kan få sine første minutter for Tottenham denne sesongen mot Sheriff Tiraspol.  Foto: Adrian Dennis / AFP Photo / NTB Scanpix
SPILLER?: Emmanuel Adebayor kan få sine første minutter for Tottenham denne sesongen mot Sheriff Tiraspol. Foto: Adrian Dennis / AFP Photo / NTB ScanpixVis mer

Adebayor kan få sin sesongdebut i et land som ikke eksisterer

Møter Sheriff Tiraspol.

(Dagbladet): Emmanuel Adebayor har foreløpig ikke spilt et eneste minutt for Tottenham denne sesongen. Togoleseren kan derimot få sjansen torsdag kveld, når Spurs gjester Sheriff Tiraspol.

Sheriff skiller seg ut i årets Europa League. De kommer nemlig fra et land som offisielt ikke eksisterer.

Uavhengig stat Sheriff spiller i den moldovske ligaen, der de har vunnet 11 av de 12 siste ligamesterskapene. Men klubben tilhører offisielt Transnistria, en selverklært uavhengig republikk som ligger på grensen mellom Moldova og Ukraina. Transnistria er ikke anerkjent av noen andre stater i verden, med unntak av Sør-Ossetia og Abkhasia, som heller ikke er anerkjente av det internasjonale samfunnet.

Klubben er eid av av Victor Gusan, en av de mektigste mennene i staten, som etter Sovjets fall bygget seg opp en betydelig formue ved hjelp av kontroversielle metoder. Gusan opprettet Sheriffselskapet i 1993, og stiftet fotballklubben i 1997. Gusans penger har gjort Sheriff til den rikeste klubben i den moldovske ligaen, og klubben tiltrekker seg talenter fra Serbia og flere afrikanske land.

Sheriff har flere ganger spilt i Europa League og i kvalifiseringen til Champions League. I 2004 møtte de Rosenborg i Champions League-kvalifisering, og trønderne vant 4-1 over to kamper.

Da Sheriff møtte Tromsø 3. oktober i år, ble det 1-1 på Alfheim.

Townsend hviles Tottenham reiser til Stadionul Sheriff med full pott etter to kamper spilt. Det kan være mye av grunnen til at Adebayor har blitt tatt med i troppen, og at stjerner som Andros Townsend, Kyle Walker og Paulinho har blitt igjen i London.

- Det var en god mulighet til å hente seg inn, og troppen er stor nok, sier manager André Villas-Boas, ifølge Daily Mail.

- Vi ser alle at Andros er inne i en eksepsjonell periode. Forskjellen fra i fjor er at vi har kvalitet i hele troppen, så vi kan gjøre slike ting.