KREVER CAF-PRESIDENTENS AVGANG: Emmanuel Adebayor mener Det afrikanske fotballforbundet er fullstendig i utakt med resten av verden, og krever Caf-presidentens avgang.Foto: SCANPIX/AP Photo/Sunday Alamba
KREVER CAF-PRESIDENTENS AVGANG: Emmanuel Adebayor mener Det afrikanske fotballforbundet er fullstendig i utakt med resten av verden, og krever Caf-presidentens avgang.Foto: SCANPIX/AP Photo/Sunday AlambaVis mer

Adebayor krever CAF- presidentens avgang

Etter at Togo ble kastet ut av Afrikamesterskapet.

|||(Dagbladet): Togo er kastet ut av de to neste Afrikamesterskapene i fotball. Togo-kaptein Emmanuel Adebayor krever presidenten i Det afrikanske fotballforbundet fjernet.

- Mr. Hayatou har ofret seg Afrika, men nå må han fjernes. Denne avgjørelsen er totalt urimelig. Jeg har en følelse av at vi ikke blir respektert, sier Adebayor, som sikter til president Issa Hayatou i CAF.

Togo trakk seg fra årets turnering i Angola etter at tre mennesker mistet livet da den togolesiske spillerbussen ble angrepet. I helgen kom beskjeden om at Togo derfor er utestengt i de to neste mesterskapene.

- Han er uansvarlig, understreker Adebayor i intervjuet med LEquipe søndag.

- De bryr seg ikke om hva omverdenen måtte mene. Det var presidenten vår som sendte oss til Afrikamesterskapet for å forsvare landets farger. Han sa at trusselen mot laget vårt ikke hadde forsvunnet, og beordret oss hjem til Togo. Vi er bare ambassadører. Vi var tvunget til å reise hjem, og det var ingen ting vi kunne gjøre, fortsetter Manchester City-spissen.

Adebayor får støtte fra BBC-spaltist Piers Edwards i at CAF er fullstendig i utakt med resten av verden, og kaller avgjørelsen «galskap».

- Ikke siden Buckingham Palace brukte så lang tid på å komme med en reaksjon på prinsesse Dianas død i 1997, har en organisasjon tolket stemningen i folket så til de grader feil, skriver Edwards.

Den togolesiske landslagssjefen, franskmaennen Hubert Velud, stiller seg også fullstendig uforstående til avgjørelsen, og poengterer at det kan være ødeleggende for tilliten til maktorganene i fotballen om avgjørelsen blir stående.

- Jeg undres over om (Fifa-president) Sepp Blatter og (visepresident) Michel Platini vil godkjenne denne beslutningen. Dersom de lar dette passere, står fotballen overfor en total dysfunksjonell tilstand. Jeg har sendt en formell anke til Fifa for å framprovosere en reaksjon fra dem, sier Velud, ifølge BBC.

PS! Emmanuel Adebayor er i startoppstillingen til Manchester City i hjemmekampen mot Portsmouth. Kampen kan du følge direkte i fotballstudio fra kl. 14.30.

(Dagbladet.no/NTB)

They do not care about the voice of the world.

"It was our head of state (Faure Gnassingbe) who sent us to the African Cup of Nations to defend the colours of our country.

"He said the threat surrounding our squad had not gone and told us to return to our country. We are only ambassadors. We were obliged to return, and there was nothing we could do."