Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Adebayor sammenlikner seg med Obama

- Må gjøre feil for å bli bedre menn.

IKKE HELT FERDIG MED FORTIDA: Emmanuel Adebayor er fortsatt bitter for måten han mener han ble behandlet av Arsenal mot slutten av karrieren i klubben. Men han angrer på en del av det som skjedde da Manchester City møtte Thomas Vermaelen og gamlegjengen i september.Foto: SCANPIX/AFP/Andrew Yates
IKKE HELT FERDIG MED FORTIDA: Emmanuel Adebayor er fortsatt bitter for måten han mener han ble behandlet av Arsenal mot slutten av karrieren i klubben. Men han angrer på en del av det som skjedde da Manchester City møtte Thomas Vermaelen og gamlegjengen i september.Foto: SCANPIX/AFP/Andrew Yates Vis mer

||| (Dagbladet.no): Emmanuel Adebayor har åpenbart ikke mange varme følelser igjen for Arsenal og klubbens supportere etter overgangen til Manchester City.

I en rekke intervjuer har togoleseren kommet med krasse angrep på manager Arsene Wenger og behandlingen han fikk mot slutten av tiden i London, og på fotballbanen kulminerte det hele med overfallet på Robin van Persie, og senere den mye omtalte målfeiringen, da City møtte hans gamle lagkamerater i september.

Men akkurat det som skjedde i den kampen angrer Adebayor. Spesielt sparket mot van Persie.

- Selvfølgelig ja. Jeg så Robin i spillertunnelen, og jeg sa til ham: «Jeg er veldig lei meg for det som skjedde». Han spurte: «Hvorfor, Hvorfor gjorde du det?» Jeg svarte: «Robin, jeg vet ikke. Det skjer. Jeg beklager». Da sa han: «Ok, det går bra», sier Adebayor.

Ingen ville ta ham i hånda
Spissen snakker langt og bredt i et intervju med CNN denne uka, og hele intervjuet er gjengitt av The Guardian. Adebayor forteller også at han ble totalt oversett av Arsenal-spillerne før kampen med City.

- Da jeg kom til stadion var det en spesiell kamp for meg, jeg skulle spille mot mitt gamle lag, mot folk som var som brødre for meg. Da jeg kom til tunnelen og så vennene mine ville jeg ta dem i hånda. Men ingen av dem ville ta meg i hånda, det var et sjokk. Jeg var i sjokk og spurte meg selv, Hva skjer? Hva er jeg? Jeg ble svært såret, sier han.

Og så kokte det over da Arsenal-supporterne hetset foreldrene hans fra tribunen.

- Du kan fornærme meg, du kan dømme det jeg gjør på fotballbanen, det er greit. Men ikke rør familien min. Ikke rør foreldrene mine. Jeg elsker dem høyere enn alt i verden. Så jeg måtte svare, og det eneste jeg kunne svare med var å score. Og akkurat da tok følelsene overhånd. Og du kunne se at jeg ikke fornærmet noen, jeg var helt rolig da jeg skled mot dem på knærne og viste dem: Ja, dere fornærmer meg. Dere sparket meg ut av klubben. Jeg forlot dere, og dette viser at jeg ikke er den dårlige spilleren dere mente jeg var da jeg spilte for dere, sier han.

Sammenlikner seg med Obama
På spørsmål om han likevel angrer på at han feiret målet på den måten, det kostet ham 270 000 kroner i bot, drar Adebayor fram de store sammenlikningene.

- Vi er alle mennesker. Jeg tror jeg skulle ønske at jeg ikke gjorde det, men det er noen ganger vi blir menneskelige. (Barack) Obama vil gjøre mange feil i den situasjonen han er i nå, (Cristiano) Ronaldo har gjort mange feil, og sir Alex Ferguson unnskyldte seg nylig for det han sa om den dommeren. Vi gjør det alle sammen, og vi må gjennom det å gjøre feil for å bli bedre menn, sier han.

Overgang eller benken
Adebayor gjentar også at han ble tvunget vekk fra Arsenal mot sin vilje, og antyder at han ville blitt plassert på tribunen om han ikke hadde gått med på City-overgangen.

- Det var en veldig vanskelig avgjørelse, fordi jeg for å være ærlig ikke ville forlate Arsenal. De fortalte meg at jeg måtte, at de hadde en avtale med Manchester City, og at jeg måtte dra om jeg likte det eller ikke, sier Adebayor.

- Jeg sa: «Jeg drar ikke!» Men etter en god samtale med sjefen skjønte jeg hva han prøvde å si. Han sa det ikke rett ut, men jeg skjønte at om jeg ble, så ville jeg ikke få spille mer. For meg handler alt om å spille fotball. Det handler ikke om noe annet enn å være på banen, sier spissen.

BLE TILGITT: Adebayor sier Robin van Persie godtok unnskyldningen hans etter sparket som etterlot nederlenderen blødende. Selv USAs president gjør feil, minner togoleseren om.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
BLE TILGITT: Adebayor sier Robin van Persie godtok unnskyldningen hans etter sparket som etterlot nederlenderen blødende. Selv USAs president gjør feil, minner togoleseren om.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media