Adebayor sikret lønnsforhøyelse

Sommerflørtinga endte i ny kontrakt.

(Dagbladet.no): Emmanuel Adebayor gjorde slutt på overgangsspekulasjonene ved å skrive ny kontrakt med Arsenal mandag.


Det erklærer klubben fornøyd på sine hjemmesider i dag.

24-åringen fra Togo har lagt en sommer med mye overgangsrykter bak seg, men etter flørting med både Milan og Barcelona sa spissen at han ønsket å bli i London tidligere denne måneden.


Ifølge BBC får Adebayor en solid lønnsøkning, og kan trolig regne med å tjene over 800 000 kroner i uka fram til 2012.

Gode forhandlingskort 

Togoleseren scoret 30 mål på 48 kamper sist sesong, og tegnet ny kontrakt for ikke lenger enn et år siden.

Den siste tids støy ga imidlertid spissen muligheten til å forhandle ny kontrakt, som han altså skrev under i dag.

- Det var mange spekulasjoner mens jeg var på ferie. Jeg har aldri sagt at jeg ville forlate klubben, og det er ingen som kan påstå det heller. Nå kan jeg fortelle alle at ja, i dag vil jeg signere ny kontrakt, sa Adebayor etter ferien.

TAKK OG TAKK: Emmanuel Adebayor sendte noen hilsner oppover før avspark i kampen mot West Bromwich i helga. Nå kan han også takke for ny og lukrativ kontrakt med Arsenal. Foto: AFP/SCANPIX
TAKK OG TAKK: Emmanuel Adebayor sendte noen hilsner oppover før avspark i kampen mot West Bromwich i helga. Nå kan han også takke for ny og lukrativ kontrakt med Arsenal. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

Kjemper for fansens tilgivelse

24-åringen var rask med å kysse klubbmerket og drakta etter å ha dunket inn seiersmålet fra straffemerket mot Real Madrid i sin første Arsenal-kamp i sommer, og sørget med det for at mer og mer av buingen fra tribunen forsvant i jubel og applaus.

- Uansett hvor du er og hva du gjør, er det alltid noen fans som vil elske deg, og noen som vil hate deg. Men jeg håper jeg er i en god situasjon, de fleste elsker meg og det er det viktigste, sa Adebayor den dagen.

I helga startet spissen tilbakebetalingen da Arsenal åpnet den nye sesongen med seier over West Bromwich.

Adebayor sikret lønnsforhøyelse