Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Adebayor sikret seier og sikter seg inn mot Arsenal

Har scoret i alle seriekampene.

AVGJØRELSEN: Emmanuel Adebayor header her inn målet som avgjorde på Fratton Park. Foto: REUTERS
AVGJØRELSEN: Emmanuel Adebayor header her inn målet som avgjorde på Fratton Park. Foto: REUTERS Vis mer

(Dagbladet.no) Portsmouth - Manchester City 0-1.

Milliardsatsingen til Manchester City har fått en perfekt start på sesongen og har full pott etter tre kamper.

De har heller ikke sluppet inn mål, og selv om de ikke imponerte spesielt mye på Fratton Park - så gjør de jobben og vinner. Det er også en viktig egenskap.

Dagens seier er Citys andre bortetriumf denne sesongen - like mange som de maktet i løpet av 19 kamper forrige sesong.

Scorer på bestilling
Førsteomgangen var egentlig et langt gjesp, helt til Emmanuel Adebayor stanget gjestene i føringen etter halvtimen.

TRE KAMPER - TRE MÅL: Emmanuel Adebayor har scoret i alle de tre seriekampene så langt. Foto: REUTERS
TRE KAMPER - TRE MÅL: Emmanuel Adebayor har scoret i alle de tre seriekampene så langt. Foto: REUTERS Vis mer

Gareth Barry slo en presis corner og togoleseren ble ikke plukket opp i feltet. Spissen headet ballen kontant i nettmaskene fra fem meters hold.

Dette var Adebayors tredje mål for sesongen. Han har scoret i alle seriekampene så langt - og dermed begynt nedbetalingen av de 250 millionene Mark Hughes måtte ut med.

Nå sikter han seg inn på å fortsette scoringsfesten mot Arsenal i neste serierunde, 12. september.

- Selvtilliten min er veldig høy nå. Jeg har lyst til å fortsette å score mål, spesielt når jeg møter mine gamle venner, Gael Clichy, Alex Song og Emmanuel Eboue. Det blir en tøff kamp for oss, for vi har sett hvor gode Arsenal er. Men hvis vi spiller med den motivasjonen vi har nå har vi en god sjanse, spesielt siden vi spiller hjemme, sier Adebayor til Sky Sports 1.

Micah Richards trodde han doblet ledelsen ti minutter etter, men han ble avvinket for offside. Og den er nok tvilsom. Richards sto nemlig ikke i offside da innlegget ble slått inn fra venstresida. Barry sto på bakre stolpe - og var i klar offside - men han deltok ikke aktivt da Richards puttet.

NY EIER: Portsmouth-eier Sulamain Al Fahim er ikke som alle andre klubbeiere. Dressen henger hjemme og han ikledde seg i stedet drakt og Portsmouth-caps. Foto: AFP
NY EIER: Portsmouth-eier Sulamain Al Fahim er ikke som alle andre klubbeiere. Dressen henger hjemme og han ikledde seg i stedet drakt og Portsmouth-caps. Foto: AFP Vis mer

Kjempesjanse
Portsmouth fikk også en scoring annullert i starten av andreomgangen. Han kriget til seg ballen fra Kolo Toure og scoret - men dommeren hadde forlengst blåst. Brown holdt armene litt for høyt da hånda hans ble truffet av Toures klarering.

Heller ikke andreomgangen var spesielt underholdende, men mot slutten forsøkte Portsmouth seg med en liten sluttspurt.

Og den aller største sjansen fikk innbytter David Nugent rett etter at han kom på banen. Han dempet et framspill på brystet og skjøt kjapt - rett i skulderen på Shay Given.

Dermed endte det med nok et Pompey-tap og de har nå fire strake. Dette er den verste seriestarten til blåtrøyene siden 1953.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media