FAMILIEDRAMA UTEN LIKE: Emmanuel Adebayor (t.h.) har tilbrakt mange kamper på Tottenhams benk de siste sesongene. Nå har han også satt seg ned ved laptopen. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEDRAMA UTEN LIKE: Emmanuel Adebayor (t.h.) har tilbrakt mange kamper på Tottenhams benk de siste sesongene. Nå har han også satt seg ned ved laptopen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Adebayor til frontalangrep på familien. Her er søsterens Facebook-svar

Årets fæleste, og minst skjulte, skittentøyvask.

(Dagbladet): Fotballstjerna Emmanuel Adebayor har tilbrakt sine helgedager på en innbytterbenk de siste åra, men er ellers ikke typen som sitter stille.

Nå har Tottenhams togolesiske spiss brettet ut det som best kan beskrives som en familietragedie på sin Facebook-side.

Motivasjonen bak innlegget, skriver han, er at andre familier kan lære av hva som har skjedd i hans egen.

Krangel om hus Adebayor skriver at han bygde et hus for sin familie da han som 17-åring tjente sine første penger på fotballen, og da han i 2008 ble årets spiller i Afrika, tok han med sin mor på scenen. Han hevder også at han har sørget for at mora har fått medisinske undersøkelser i London. Men nå er isfronten i familien åpenbart total, for mora skal ha lagt på røret da hun fikk vite at hun ble bestemor.

«For et par år siden kjøpte jeg et hus i Øst-Lagon (Ghana) for 1,2 millioner dollar. Jeg fant det normalt å la min storesøster, Yabo Adebayor, bo i dette huset. Jeg godtok også at min halvbror Daniel fikk bo i det samme huset. Noen få måneder seinere var jeg på ferie, og bestemte meg for å besøke huset. Til min overraskelse så jeg mange biler i oppkjørselen. Faktisk hadde søstera mi leid ut huset uten min viten. Hun kastet også ut Daniel av huset. (...) Da jeg ringte og ba om en forklaring, brukte hun rundt 30 minutter på å fornærme meg over telefonen. Jeg ringte min mor for å forklare situasjonen, og hun gjorde det samme som min søster.»

Adebayor drar også inn påståtte beskyldninger fra sin bror Kola om at fotballstjerna skal ha vært involvert i dødsfallet til en annen bror (Peter).

Og om søsteren Lucia skriver Emmanuel:

«Søsteren min Lucia Adebayor driver og forteller folk at pappa ga meg beskjed om å få henne til Europa. Men hvorfor skulle jeg få henne til Europa? Alle er her av en grunn».

Søsterens svar Nå har den samme søsteren tatt til motmæle. Ifølge den ghanesiske radiokanalen Y 107,9 FM postet Lucia Adebayor dette innlegget på den samme stasjonens Facebook-side:

«Bare fortsett å ljuge til hele verden bror... hvor er bilen du kjøpte til mor... du tok den tilbake... huset du hevder du kjøpte til søster er bare løgner... Telefonene Rotimi stjal er bare løgner... Penger er ikke alt oooo... vi i familien trenger deg ikke noen gang igjen bare vær for deg selv så gjør vi det samme...at du har det i dag garanterer ikke morgendagen... Må Allah tilgi deg... du sendte dine egne små nevøer for å pakke huset ditt klokka 12am...», skriver hun, og avslutter med:

«Du trenger Gud... Bare Gud kan redde din sjel...@fred»

Lucia Adebayor har seinere slettet meldingen fra radiostasjonens Facebook-side, ifølge Y 107,9 FM. Men det betyr neppe at alt er i sin skjønneste orden.