Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Adebayor upåvirket av trenertrøbbel

Togo mot Sør-Korea. Direkte kl. 15!

• Direkte på Dagbladet.no kl. 15: Togo - Sør-Korea - spark for spark

(Dagbladet.no): Togos president ga hele folket en fridag da det vestafrikanske landet kvalifiserte seg for sitt første VM-sluttspill.

Siden har det mest vært krangling i landets fotballforbund. Trener Otto Pfister trakk seg fredag, ble nesten erstattet i helga, før han i går gikk tilbake til jobben.

Men like før kampstart i dag hevdet anonyme Togo-spillere overfor Reuters at Pfister ikke skulle sitte på benken i dag. Før Fifa bekreftet at landslagssjefen er på plass.

Maks oppstyr og kaos, men det påvirker ikke Arsenal-spiss Emmanuel Adebayor (22).

- Det har alltid vært sånn i Togo. Ingenting forandrer seg på én dag. I morgen kan fotballpresidenten få sparken, eller jeg kan få fyken, sier Adebayor til BBC Sport.

Kritisk til oppladningen

Han ble toppscorer i VM-kvalifiseringen i Afrika med 10 mål, og ses på som en halvgud i hjemlandet. Nå vil han legge bonuskrangelen bak seg.

KLAR FOR KAMP: Togos Emmanuel Adebayor har hatt langt fra noen optimal oppladning til VM-debuten. Men stjernespissen sier det ikke vil påvirke laget i sluttspillet. Foto:REUTERS
KLAR FOR KAMP: Togos Emmanuel Adebayor har hatt langt fra noen optimal oppladning til VM-debuten. Men stjernespissen sier det ikke vil påvirke laget i sluttspillet. Foto:REUTERS Vis mer

- Jeg vil bare glemme alt det. Jeg vil bare gi mitt aller beste. Når det gjelder bonuspengene, så tenker jeg at de pengene kan jeg tjene i morgen, hvis jeg ikke får de i dag, sier Arsenal-spissen.

22-åringen er vant til førsteklasses pleie i londonklubben, og stiller spørsmålstegn ved kvalitetene til hotellene landslaget bor på i Tyskland. Han er også kritisk til lagkameratenes holdninger, mange av dem spiller for småklubber i Togo.

- Vi har vært i Tyskland i to uker, og det virker som om flere av spillerne ikke har forstått at vi er i VM-sluttspillet. Men det ordner seg, vi har spiller og trenere med nok erfaring, sier Adebayor.

Det spørs om det holder mot Sør-Korea, som overrasket med en semifinale som verter i 2002-VM.

- Vi vet vi møter et godt lag, og det blir vanskelig. Når det gjelder strategien, så kan jeg ikke si noe om den. Vi får se, sier spissen.

Mer press i 2002-VM

VM-feberen lever fortsatt i Korea, og det er ventet et folkehav ute i gatene i Seoul for å se matchen. Og optimismen er stor i laget som klarte 0-0 mot Norge på Ullevaal for 12 dager siden.

- Vi skal vise at det vi gjorde for fire år siden ikke var en tilfeldighet. Vi hadde mer press på oss da. Vi hadde ikke vunnet en eneste kamp før VM i 2002, men da kom vi til semifinalen, sier Seol Ki-Hyeon.

Laget trenes av nederlandske Dick Advocaat, som har ledet laget tett siden september i fjor.

- Vi har tekniske spillere og vår største styrke er lagmoralen. Alle jobber for hverandre, ingen kjefter hvis noen gjør feil. Europeere elsker å snakke, og jeg er også sånn. Koreanere følger ledere, og de gjør en god jobb, sier Advocaat.

<B>MINDRE PRESS:</B>Sør-Koreas Seol ser fram til et VM med mindre press enn 2002-VM på hjemmebane.
<B>TRAKK SEG - OG KOM TILBAKE:</B>Togos trener Otto Pfister trakk seg fredag på grunn av en bonus-krangel, men vil nå allikevel lede laget i VM-sluttspillet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling