Adebayor ut mot fansen og Wenger

- Elsket klubben, og ville bli.

DREVET UT: Emmanuel Adebayor mener Arsenal-fansen gjorde det ulevelig for ham på Emirates. Her poserer han i City-skjorte, sammen med Nelson Mandela og lagkamerat Robinho. Foto: Debbie Yazbek / REUTERS.
DREVET UT: Emmanuel Adebayor mener Arsenal-fansen gjorde det ulevelig for ham på Emirates. Her poserer han i City-skjorte, sammen med Nelson Mandela og lagkamerat Robinho. Foto: Debbie Yazbek / REUTERS.Vis mer

(Dagbladet.no): Emmanuel Adebayor forlot Arsenal for et beløp antatt å være rundt 260 millioner kroner, samt en heftig lønnsoppjustering i Manchester.

Etter å ha servert en forrykende 2007/08-sesong, hvor togoleseren noterte seg for 24 ligamål, ble spissen brått upopulær i London.

Selv etter å ha fått en betydelig kontraktforbedring på Emirates, flørtet 24-åringen åpenlyst med AC Milan og flere andre klubber i sommervinduet.

Milan-overgangen ble aldri noe av, og Adebayor svarte med å kysse drakten etter en straffescoring i sesongens første treningskamp. Det provoserte Arsenal-tilhengerne ytterligere.

Nå hevder togoleseren at fansen har misforstått.

- Jeg hadde akkurat scoret 30 mål i sesongen, og det var ikke min skyld at Milan, Barcelona og Real Madrid ville kjøpe meg, sier han til The Idependent.

- Fansen skjønte det aldri. De skjønte aldri hvorfor de klubbene ville kjøpe meg. Jeg forstår ikke hvorfor de var etter meg. Måten fansen oppførte seg mot meg var ikke fint i det hele tatt.

- Brukt av Wenger
Samtidig mener togoleseren at han ble brukt for å hente sårt tiltrengte penger til Emirates.

Ifølge Adebayor hadde han akkurat kommet fra ferie da det ble klart at Arsene Wenger ville prate med ham.

- Jeg møtte ham i garderoben. Han sa til meg at jeg kunne dra. Jeg spurte: «Hvorfor vil du at jeg skal dra nå? Hvorfor vil du selge meg?»

- Til slutt fant jeg ut av klubben måtte ha penger, og at jeg var middelet for å skaffe det, sier han. 

Wenger har hevdet at Adebayor ville forlate klubben allerede i fjor.

Selv om spissen flere ganger uttalte offentlig at en overgang til Milan var interessant, nekter han for det.

- Han kan aldri stå på tv eller noen andre steder og si at jeg sa at jeg ville dra i fjor. Alt jeg fortalte ham var at jeg elsket klubben, og ville bli.

BRUKT AV WENGER: Adebayor hevder klubben og Arsene Wenger brukte ham for å skaffe penger. Foto: Hans Punz / AP.
BRUKT AV WENGER: Adebayor hevder klubben og Arsene Wenger brukte ham for å skaffe penger. Foto: Hans Punz / AP. Vis mer