NESTEN:  Clint Dempsey (midten) både sendte Tottenham i føringen, og førte de til ekstraomganer, uten at det holdt. På straffekonkurransen viste Basel seg å være hakket vassere enn engelskmennene.  Foto:  REUTERS / Arnd Wiegmann / NTB Scanpix
NESTEN: Clint Dempsey (midten) både sendte Tottenham i føringen, og førte de til ekstraomganer, uten at det holdt. På straffekonkurransen viste Basel seg å være hakket vassere enn engelskmennene. Foto: REUTERS / Arnd Wiegmann / NTB ScanpixVis mer

Adebayours straffedans holdt ikke til semifinale

Basel enkelt videre fra straffekonkurransen mot Tottenham.

Basel - Tottenham 2-2 (4-4 sammenlagt) - 4-1 på straffer.
 
Adebayour kunne riktignok neppe reddet Tottenham i straffekonkurransen. Men han gjorde den i alle fall mer minnverdig, med måten han danset seg frem mot ballen og straffemerket.

Men det ble uansett med tap for engelskmennene.

André Villas-Boas sine gutter skulle vise at de kunne å ta seg videre til semfinalen i Europa League uten hjelp fra Gareth Bale, Jermain Defoe, Aaron Lennon og William Gallas.

Og i fravær av sine lagkamerater tok Clint Dempsey på seg ansvaret med å vise vei - i alle fall til ekstraomganger.

Men da ekstraomgangene endte målløse, ble kampen avgjort fra straffemerket.

Og der trakk Basel det lengste strået. Til slutt sto det 4-1 i straffeprotokollen, etter blant annet det nevnte elendige forsøket fra Adebayour.

Med ti mann
Første kamp mellom Basel og Tottenham endte 2-2, etter en opphenting av Spurs. Samme resultat sto det etter full tid på St. Jakob-Park i kveld.

I ekstraomgangene måtte engelskmennene greie seg med ti mann, etter at Yann Verthongen blir straffet med de røde, etter å ha felt Marco Streller på vei igjennom.

Kampen startet jevnt og sjanseløs, men tok seg opp i det 23. minutt. 

 GLADE: Baselspillerne var tydelig svært glade over semifinalebilletten i Europa League. Foto:  AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix
GLADE: Baselspillerne var tydelig svært glade over semifinalebilletten i Europa League. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix Vis mer

Da slår Jan Vertonghen framover mot Clint Dempsey i bakrom. Basels Aleksander Dragovic klarer på merkelig vis å ikke hindre ballen i å fortsette, i det han kommer skliende inn. Da Dempsey får ballen i beina drar han av keeper Yann Sommer, og setter inn 0-1-scoringer sikkert i det åpne målet.

Dragovic's revansje Dermed så det litt lysere ut for gjestene fra England, som har hatt en dårligere formkurve enn sine sveitsiske motstandere de siste kampene. Tottenham har heller ikke vunnet noen kamp borte i europaligaen i år.

Men lyset holdt bare i fire minutter. Da slår Tottenhams Debélé en stygg tversoverpasning, som Basel-kaptein Marco Streller plukker opp. Den ballen sender han videre til Mhamed Salah, som takker og bukker for muligheten, og setter ballen med en real tupp bak keeper Friedel.

Selv om Basel ikke nødvendigvis overbeviste, greide de likevel få til mer i regnværet i den sveitsiske byen, enn mot et engelsk lag som tydelig manglet noen til å få ballene helt frem og i mål. Men lagene var like langt til pause.

I andre omgang starter det med at Dragovic får gjort opp for seg fra 1. omgang, da han er sist på ballen som gir hjemmelaget 2-1-ledelsen.

Og lenge så det ut til at det kom til å holde for sveitserne.

Men i det 82. spilleminutt er Tottenhams Dempsey frempå, og sikrer ekstraomganger for gjestene fra England. Men denne gangen gikk semifinalebilletten til Basel.