- Adeccoliga-trener spilte femsifret beløp på tap for eget lag

Fikk kraftig advarsel av spillselskapet.

(Dagbladet): For første gang i norsk toppfotballs historie er en kamp blitt utsatt på grunn av mistanke om kampfiksing.

Adeccoliga-oppgjøret mellom Ullensaker/Kisa og HamKam ble stanset av NFF, etter at forbundet mottok «alarmerende indisier» på at én spiller ville forsøke å manipulere resultatet. Samtidig ble det kjent at to spillere på 2. divisjonslaget Follo er mistenkt for det samme etter 3-4-tapet mot Østsiden 24. juni.

- Forhåpentligvis gjør oppmerksomheten rundt disse sakene at flere som har følt at det kanskje har vært noe rart rundt sin kamp også kommer med opplysninger, sa NFFs generalsekretær Kjetil Siem på en pressekonferanse i dag.

Siem kan fort få ønsket sitt oppfylt - det er i hvert fall liten tvil om at det florerer av andre tvilsomme historier i Fotball-Norge.

Ragnar Liaskar, som har jobbet for flere utenlandske spillselskap og i dag er oddsekspert for TV 2, fortalte om én av dem på Fotballkveld søndag.

Han opplevde at både en spiller og en trener fra de to øverste divisjonene satte penger på at eget lag tapte. Selv om han ikke tror det var snakk om ren kampfiksing i noen av tilfellene - men snarere et tilfelle av dårlig dømmekraft - reagerte spillselskapet med å kansellere spillene og advare mot hva som kom til å skje om det gjentok seg.

- Den ene av dem var en spiller på laget, men siden han var skadet og ikke kunne være med mente han at han kunne sette penger på kampen. Den andre var en trener i Adeccoligaen, som forklarte seg med at det var langt utpå høsten, at de verken kunne rykke opp eller ned, at de hadde masse skader i laget og hadde vært dårlige på trening. Det var mest for å svelge skuffelsen at han ville tjene litt penger på kampen hvis laget likevel tapte, sier Liaskar til Dagbladet.

- Hvordan reagerte dere overfor denne treneren?

- Vi kansellerte spillet og ga ham en kraftig advarsel om at dette var den ene sjansen han fikk. Dersom det gjentok seg, ville vi kontakte klubben og NFF.

Akkurat hvilket år dette skjedde vil ikke oddseksperten røpe overfor Dagbladet, men det var etter at Adeccoligaen ble opprettet i 2005.

- Hvor høy var innsatsen hans?

- Den var i titusenkronersklassen, sier Liaskar.