Ademolu misset to kjempesjanser

Kunne skaffet Tromsø poeng i Strasbourg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Strasbourg-Tromsø 2-0.

• Vi fulgte kampen minutt for minutt

Strasbourg – Tromsø 2-0
(1-0)

La Meinau, 8516 tilskuere.

Mål: 1-0 Pagis (37), 2-0 Arrache (67)

Gult kort: Bjørn Johansen, Patrice Bernier, Tromsø

Dommer: Levan Paniashvili, Georgia

Tromsø (4-4-2): Lars Hirschfeld – Ole Andreas Nilsen, Benjamin Kibebe, Morten Pedersen, Hans Åge Yndestad – Joachim Walltin (Thomas Hafstad fra 70. min), Bjørn Johansen (Tamas Szekeres fra 81. min), Patrice Bernier Karim Essediri – Lars Iver Strand, Stephan Ademolu.

• Tabellen, gruppe E

Stephen Ademolu satte ballen i stanga alene med keeper i det 59. minutt, og fikk en heading stoppet av en kjemperedning 35 minutter seinere. Med full uttelling kunne han skaffet Tromsø ett Uefa-cuppoeng i Frankrike.

Med Ole Martin Aarst ute med karantene, hvilte mye offensivt ansvar på Ademolu. Kanadieren sikret TIL plassen i gruppespillet da han scoret borte mot Galatasaray, men misset på kjempesjansen som kunne gitt ledelse i sluttminuttene mot Roma.

I dag var han igjen uheldig med avslutningene - selv om det ville vært litt frekt av Tromsø å rappe med seg poeng.

For det var Strasbourg som styrte det meste. Etter en frisk Tromsø-åpning, ble «Gutan» presset lengre og lengre bakover på banen.

Åtte minutter før pause kippet Mickaël Pagis elegant inn et fortjent ledermål for franskmennene. Tromsø var såpass på hæla mot slutten av omgangen, at de nok ble «reddet av gongongen» da dommeren blåste til pause.

Tromsø løftet seg igjen etter pause, og ti minutter inn i omgangen satte Ademolu ballen i åpent mål - men assistentdommeren sto med flagget til topps. Fire minutter seinere hadde han altså Tromsøs største mulighet, men satte ballen akkurat de centimetrene som gjorde at den spratt fra stolpen og på tvers av målet i stedet for inn.

I stedet punkterte Salim Arrache kampen da han etter et praktfullt veggspill med Pagis styrtet fra TIL-forsvaret og trillet ballen under Lars Hirschfeld.

Ademolu fikk nok en mulighet på et innlegg fra høyre seks minutter før slutt, men headingen ble ikke godt nok plassert. Keeper Stéphane Cassard lå i krysset og slo ballen unna.

TO STORE: Stephen Ademolu (t.h.) hadde to kjempemuligheter til scoring for Tromsø, men det endte med tomålstap mot Strasbourg og Jean-Christophe Devaux.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer